Anne emzirme izni nasıl alınır? 2022 anne sütü alma süresi

TAKİP ET

Anne olanların veya anne olmaya hazırlananların merak ettiği konulardan bir tanesi 2022 anne sütü alma süresidir. Peki anne emzirme izni nasıl alınır? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Bir bebeğin gelişiminde anne sütünün önemi oldukça fazladır. Anne sütünü yeteri kadar alan bebekler fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan daha güçlü olmaktadırlar. Anne sütünün eksik alınması sadece bu konularda değil toplumun ekonomik ve kültürel gelişmelerini de olumsuz yönde etkilemektedir. Son yıllarda Sağlık Bakanlığı anne sütünü teşvik etmek amacıyla anne sütü izni uygulamasını yürürlüğe sokmuştur. Anne olan veya anne olmaya hazırlanan kadınlar ise anne sütü izni hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki anne emzirme izni nasıl alınır?
Anne Emzirme İzni Nasıl Alınır?

Annelerin bebeklerini daha sağlıklı bir şekilde beslemeleri adına çok önemli olan anne sütünün teşviki tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya genelinde anne emzirme izni uygulaması bir diğer adıyla anne sütü alma izni uygulaması başlatıldı. UNICEF’in dünya genelinde yaptığı araştırmaya göre anne sütü almayan bebeklerin ölme oranı anne sütü alan bebeklere göre 4-6 kat daha fazla. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de 5 yaşın altında bulunan çocuk ve bebeklerin ölümlerinin ana nedenlerinin yetersiz beslenme olduğunu ortaya koydu. 
Anne sütü izni doğum sonrasındaki ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci 6 ayda ise günde 1,5 saat şeklinde veriliyor. Söz konusu anne eğer birden fazla doğum yapmış ise bu sürelere 1 aylık ek bir süre daha veriliyor. Anne emzirme izni konusunda Sağlık Bakanlığı an itibariyle çalışmalarına devam ediyor. 

anne emzirme izni 2022 anne sütü alma süresi Sağlık Bakanlığı