Anne ve kızını kurtarmak isterken hapse atılan Tolga Daşkıran, tahliye edildi!

TAKİP ET

Eskişehir'de bir adam tarafından tarafından saldırıya uğrayan anne ve kızını kurtarmak isterken saldırganı sırtından bıçaklayarak yaralayan 19 yaşındaki Tolga Daşkıran, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Daşkıran'ın cezaevinden tahliye edildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Eskişehir'de hem eşini hem de kızını sokak ortasında bıçakla saldırarak yaralayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'ye müdahale eden ve çıkan arbede sonucunda saldırganı sırtından yaralayan 19 yaşındaki Tolga Daşkıran, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Abdulkadir Ahmadi ile birlikte yaralı Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, tutuklu olarak yargılanan Tolga Daşkıran için hukuk mücadelesi başlatılmıştı.



Yapılan başvurular neticesinde Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, eşine ve kızına saldırarak yaralayan şahsı engellemeye çalışması sırasında saldırganı yaralamak zorunda kalan ve bu iddialarla tutuklanarak cezaevine gönderilen Tolga Daşkıran'ın tahliyesine karar verildiğini bildirdi.

Kızı ve eşin sokak ortasında bıçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi'ye engel olmak isterken elini kana bulayan Tolga Daşkıran'nın (19) avukatının savcılığa verdiği itiraz kabul edilirken, Daşkıran'ın ise kaldığı cezaevinden tahliye edildiği bildirildi.



Daşkıran, tahliye edilmesinin hemen ardından cezaevi çıkışında ailesiyle bulurken yaşanan bu talihsiz olay ise yaklaşık 2 yıl önce Konya'da benzer bir olayın yaşayan Kadir Şeker vakasını akıllara getirmişti.

Üniversite öğrencisi Kadir Şeker ise Konya'da sevgilisi tarafından darp edilen bir kadını kurtarmak isterken saldırganın ölümüne neden olmuş ve 12 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmıştı.

 

eskişehir tolga daşkıran kadir şeker vakası tahliye kararı