Anneler Günü ne zaman 2022? Anneler Günü Mayıs ayının kaçında, hangi güne denk geliyor?

TAKİP ET

Mayıs ayının gelmesiyle beraber Anneler Günü heyecanı da başladı. Arama motorunda ise 2022 Anneler Günü ne zaman? Anneler Gününe kaç gün kaldı? Anneler Günü Mayıs ayının kaçında ve kaç gün var gibi soruların yanıtı aranıyor. Peki, 2022 Anneler Günü ne zaman, hangi gün?

Reklam
Reklam

Mayıs ayının en önemli günlerinden biri de Anneler Günü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mayıs ayının 2. pazar günü anneler günü olarak kutlanacak. Ancak tam olarak anneler günü tarihini öğrenmek isteyen birçok kişi arama motorunda anneler günü hangi güne denk geliyor sorusuna yanıt arıyor. Peki, Anneler Günü'ne kaç gün kaldı? Anneler Günü ne zaman 2022?

2022 Anneler Günü ne zaman?

Anneler Günü, her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor. 2022 yılının Mayıs ayının ilk günü bu yıl pazar gününe denk geldiği için Anneler Günü 8 Mayıs 2022 pazar günü kutlanacak. Birçok kişi Anneler Günü öncesinde Hem güzel sözler hem de Anneler Günü hediyeleri araştırması içine girdi.

Anneler Günü tarihçesi nedir? Anneler günü neden kutlanır?

Anneler Günü nereden ortaya çıktı? Anneler günü neden kutlanıyor gibi soruların yanıtı da birçok kişi tarafından merak ediliyor ve arama motorunda araştırılıyor. Anneler Günü'nün ortaya çıkışı ile ilgili birçok farklı rivayet bulunuyor. Ancak en çok bilineni ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında hayatını kaybeden annesi için her yıl kutlama yapmak istemesidir. 1908 yılında ilk Anneler Günü kutlaması 407 çocuk ve annesinin katılımı ile gerçekleşmiştir. Ardından bu konudaki girişimler yerinde bulunmamış ve resmiyet kabul görmemiştir. Ardından Anna, kafasındaki fikri medya ve politika dünyasının önde gelen isimleri ile paylaşmış 1914 yılında çabaları sonuç vermiştir. Anneler Günü 1914 yılından itibaren Mayıs ayının 2. pazar günü olarak ilan edilmiştir. Ancak ilerleyen yıllarda anneler ticarileşmiş Anna da bu nedenle dava açmış fakat kazanamamıştır.