Anonymous, Rus devlet televizyonunu hackleyerek savaş görüntülerini gösterdi

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş, tüm şiddetiyle devam ederken siber dünyada bu savaşa sessiz kalmadı. Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, Rus devlet televizyonuna sızdı ve Ukrayna'daki savaş görüntülerini Rus halkına gösterdi.

Reklam
Reklam

Rusya ordusu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile 24 Şubat gecesi Ukrayna sınırları içinde geniş kapsamlı bir saldırıya başlarken ordu başkent Kiev’e kadar ilerledi. Tüm dünya, Rusya’nın saldırılarına yönelik kınama ve yaptırım kararları paylaşırken siber dünyada bu savaşa sessiz kalmadı ve Rusya'ya karşı siber savaş ilan etti.



Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, Rusya devlet televizyonunu hackledi ve Ukrayna'daki savaş görüntülerini Rusya halkına izletti. Ukrayna'da yaşayan vatandaşların yaşadığı zorlukları gösteren videoları devlet televizyonundan yayınlamaya başlayan Anonymous, kanalın ağı üzerinden 'Ukrayna’daki gerçekler' adı altında tüm görüntüleri paylaştı.



Rusya halkı ise ülkesinin Ukrayna’ya karşı saldırılarını, Ukrayna halkının ise savaştan zarar gördüğüne dair anları, bombalanan binaları, kadın ve çocukların yaşadığı zorlukları izledi.
 

Anonymous Rus devlet televizyonu hackleme ukrayna savaşı rusya ukrayna savaş görüntüleri