Antalya'da 7 bin lira maaşlı otobüs şoförü aranıyor!

TAKİP ET

Antalya'da otobüs şoförü olarak çalışacak personel bulamadıkları yönünde bir açıklama yapan Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, aylardır 7 bin lira maaş ile çalışabilecek eleman bulamadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Otobüs şoförü ihtiyacını aylardır karşılayamayan Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, konuyla ilgili yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Otobüs şoförü olarak çalışacak personellere ihtiyacı olduklarını belirten Arslan, 240 TL yevmiye ve 7 bin TL maaş verdiklerini yinede buna rağmen personel bulamadıklarını söyledi.

Çalışmak isteyen herkesi esnaflar odasına beklediklerini aktaran Yasin Arslan, otobüs esnaflarının sorunlarını anlattı ve onlar için çözüm önerilerinin olduğunu kaydetti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin esnaflar odası hesabına 36 bin TL para yatırdığını ve bu para ile sadece yakıt alabildiklerini belirten Arslan, şoförler için de 7 bin TL maaş olarak bir karar verdiklerini fakat bu miktara rağmen çalışacak personel bulamadıklarını ifade etti.

CİDDİ ORANDA ŞOFÖR İHTİYACI VAR!

Genel olarak işsizlik var dendiği konusunu kabul etmeyen Yasin Arslan, kendilerinin aylardır basına şoför talepleri olduğunu ilettiklerini belirterek, taleplerinde E sınıfı ehliyet sahibi olan ve 12 metre aracı kullanma kapasitesi olan tüm şoför adaylarıyla görüşmek istediklerini söylediklerini anlattı.

Şuan araçların 25-26 gün çalıştığını söyleyen Arslan, şoförlerin ortalama günlük 200 kilometre kadar yol gittiklerini ve araçların günde 4 sefer yaptığını belirterek bir hattın 2 saat sürdüğünü ve araçta çalışma süresinin ise günlük saat 8 saati geçmediğini söyledi. Kayıtlı olarak 489 tane özel halk otobüsünün olduğunu anlatan Arslan belediyeye aitte toplam 191 tane araç olduğunu kaydetti.


 

antalya 7 b n lira maaş otobüs şoförü esnaflar odası 7 bin lira maaş