Antalya'da 8 saat çalışacak kadın şoför aranıyor! 9000 TL ve üzeri maaş verilecek

TAKİP ET

Türkiye genelinde otobüs şoförlüğü yapan kadın sayısı her geçen gün artmaya devam ederken Antalya'da da 8 saat çalışacak 9000 TL ve üzeri maaşla kadın şoför aranıyor. Üstelik vatandaşlar da toplu taşıma araçlarında kadın şoför görmekten son derece memnun.

Reklam
Reklam

Antalya'da belediye otobüsü şoförlüğü yapılacak kadın şoför aranıyor. Belediyeden yetkili bir isim çalışmak isteyen kadınların başvurularını kabul ettiklerini belirtirken 16 yıldan bu yana şoförlük yapan bir kadın şoför de hemcinslerine seslendi.

Ciddi bir şoför sıkıntısı yaşanıyor

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, 450 araç ile vatandaşa toplu taşıma hizmeti verdiklerini belirtirken özellikle son dönemlerde ciddi anlamda bir şoför sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Pazartesi günü alınan son verilere baktıklarında günlük 265.000 yolcu taşıdıklarını belirten Arslan, okulların açılması öncesinde 220.000 yolcu taşıdıklarını söyledi. Pandemi döneminde rakamların düştüğünü belirten Arslan, özellikle pandemi sebebiyle herkesin özel araçlara yöneldiğini toplu taşımayı daha az kullandıklarımı dile getirdi.

Vatandaşlar kadın şoför görmek istiyor

Aslan aynı zamanda toplu taşımada kadın şoförlerden memnun olduklarını belirtirken vatandaşların da bu durumdan mutlu olduğunu söyledi. Arslan açıklamasının devamında ise “Bizim 10 tane kadın şoförümüz vardı, şuanda 3 tane kadın şoförümüz var. Bazıları evlendi, bazıları yeni iş buldu ya da şehir değiştirdi. Kadın şoförlerin arttırılması yönünde çok talep var. Ciddi anlamda kadınlarımıza karşı bir sevgi var…” dedi.

9000 TL ve üstü maaş veriliyor

Antalya'da 16 yıldan bu yana kadar şoförlük yapan Meltem Gökçen de hemcinslerine seslendi. Günde 8 saat çalıştığını belirten Gökçen, aynı zamanda iyi bir maaş aldığını dile getirdi. Antalya'da kadın otobüs şoförleri 9000 TL maaşla işe başlıyor ve zam aldıkça maaşları artıyor.