Antalya'da sel iki ilçeye vurdu! Arabalar tutunamıyor, okullar tatil edildi!

TAKİP ET

Antalya'da Kumluca ve Finike'de gerçekleşen sağanak yağış sele sebep oldu. Pek çok bina sular altında kalırken eğitime de ara verildi.

Reklam
Reklam

Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde etkisini gösteren sağanak yağıştan dolayı dereler taştı. Derelerden taşan sular çok sayıda ev ve iş yerine doldu.

Dünden beri yağış devam ediyor

Dün öğle saatlerinde etkisini göstermeye başlayan ve aralıksız yağmaya devam eden sağanak yağış sebebiyle dere yataklarından taşan su şehir merkezlerine ulaşan sel, birçok ev ve iş yerinde su baskınlarına sebep oldu.

Belediyeden uyarı

Belediye binasından yapılan anonsta; vatandaşların bulundukları yerlerden çıkmamalarını ve dışarıda olanların da kendilerine güvenli bir bölge bularak oralarda durmalarını istediği bir çağrıda bulunuldu. İlçe merkezlerinde meydana gelen sel felaketi yüzünden bazı araçlar suda sürüklendi. Aracın içerisinde mahsur kalan vatandaşlar iş makinelerinin de yardımları ile kurtarılabildi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşımda bulundu:

“Merkezde bulunan bütün köprülerin yıkılması sonucunda oluşan sel su baskınlarını oluşturmaktadır. Binaların zemin katları ve araçlar zarar görebiliyor. Lütfen dikkatli davranalım.”

Eğitime 1 gün ara

Meydana gelen sel felaketi dolayısı ile Kumluca ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.