Antalya yaz sezonu hakkında açıklama Bakan Ersoy'da yenilikler

TAKİP ET

2022 yaz sezonun heyecanı şimdiden başladı. Geçtiğimiz senelerde pandemiden dolayı ülkemize çok fazla turist gelmemesinin ardından Bakan Mehmet Nuri Ersoy gelecek sezon hakkında açıklama yaptı. 2022 yılında Antalya da çok fazla turist ağırlayacağımızı duyuran Bakan Ersoy açıklaması araştırılmaya başlandı. İşte Kültür ve Turizm Bakanının yaptığı açıklama detayları ..

Reklam
Reklam

Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda Türkiye kapılarını birçok ülkeye kapatmıştı. Bu nedenle ülkemizin turizim gelirinde düşüş görüldü. Bu durum karşısında Bakan Ersoy ve Antalya Valisi Ersin Yazıcı 2022 yaz sezonu hakkında açıklamalar yaptı. 

Bakan Ersoy, "Turizmde bundan en çok etkilenen sektörlerden biri ama her şeye rağmen 2021 sezonu özellikle Antalya bölgesi için yoğun geçti. Bu açıdan sevinçliyiz ama sonuçta pandemi süreci tüm dünyada olduğu ülkemizde de devam ediyor. 2022'de Antalya'yı daha yoğun bir sezon bekliyor ve gerekli koordinasyon toplantılarına başladık" dedi.


Düzenli olarak toplantılara başlıyoruz
2021 yılı itibarile Antalya'ya gelen turist sayısının 9 milyonu geçmeye hazırlandığı açıklandı. Bunun üzerine Bakan Ersoy, gelecek sezon Antalya da çok fazla turist göreceğimizi bunun üzerine de Antalya valisi ile toplantıların düzenli hale geldiğini açıkladı. Antalya da alınan kararlar üzerine değişiklikler ve yeniliklerin yapılacağı da duyuruldu. Trafik sorunu olan şehirlerin arasında yer alan Antalya da yolcu trafiği için önlemler alınacağı ve alınacak önlemlerde duyuruldu.

Havalimanı kapasitesi arttırılacak
Bakan Ersoy, ihaleden sonra kapasitesinin ciddi oranda artırılacağını kaydetti. Antalya'da 2022 sezonunda yoğunlaşan trafiğin Antalya şehir içi ve turizm bölgelerine nasıl yayılacağına, pandemi koşullarında bu sürecin nasıl yöneticiliğine dair toplantı yaptıklarını anlatan Ersoy, "Bu toplantıların sonucunda alınması gereken önlemler alınacak ve bu önlemlerle ilgili ülkemize yoğun turist veren yabancı misyon temsilcilerini de bilgilendirme prosedürünü oluşturuyoruz. Güzel bir çalışma oldu, ilk adımı bugün attık ve inşallah sezona çok daha hazır bir Antalya olarak girmiş olacağız" dedi.

 

antalya antalya turizm 2022 yaz sezonu Bakan Ersoy açıklamas