Anti HBS nedir, yüksekliği ne anlama gelir ? Anti HBS değeri ne kadar olmalıdır?

TAKİP ET

Hepatit B virüsünü tespit etmek amacıyla kullanılan Anti HBS'nin ne olduğu bir çok insanın gündemini meşgul ediyor. Peki Anti HBS nedir, yüksekliği ne anlama gelir? Anti HBS değeri ne kadar olmalıdır? İşte tüm soruların yanıtları...

Reklam
Reklam

İnsan hayatını tehdit eden virüslerden birisi olan Hepatit B’nin aşısı küçük yaşlarda her kişiye uygulanmaktadır. Fakat bu virüsün tespit edilmesi konusu bir çok insanın henüz bilmediği konulardan birisidir. Hepatit B virüsünün tespit edilmesi amacıyla kullanılan Anti HBS’nin ne olduğu bir çok insanın gündemini yoğun bir şekilde meşgul etmeye devam ediyor. Anti HBS hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen kişiler arama motorları üzerinden bu konudaki araştırmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Peki Anti HBS nedir, yüksekliği ne anlama gelir? Anti HBS değeri ne kadar olmalıdır? 
Anti HBS Nedir, Yüksekliği Ne Anlama Gelir?
Hepatit B enfeksiyonunu taşıyan kişilere uygulanan teste Anti HBS adı verilmektedir. Anti HBS testini olan kişi güncel olarak Hepatit B virüsü taşıyıp taşımadığını ve bağışıklı sisteminin Hepatit B sistemine karşı etkisini görebilir. İmmunoglubulin tedavisinde hayati bir önemi olan Anti HBS testi karaciğer nakli olan kişilere de uygulanmaktadır.
Anti HBS testinin yüksekliği kişinin Hepatit B hastalığına karşı ne kadar bağışıklık kazandığını göstermektedir. Testi yüksek çıkan bir kişi Hepatit B’ye karşı daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahiptir ve ömür boyu bu virüsten korunabilecektir. 
Anti HBS testinin düşük olması ise kişinin Hepatit B’ye karşı güçsüz bir bağışıklık sistemine sahip olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte Hepatit B aşısı olmayan bazı kişilerin de Anti HBS testi seviyesi düşük çıkmaktadır.
Anti HBS Değeri Ne Kadar Olmalıdır?
Anti HBS değerinin kabul edilen seviyesi kişinin Hepatit B aşısı olup olmadığına göre değişiklik göstermektedir. Buna göre aşısını olmuş kişilerde Anti HBS testi 12 MLU/ML olmalıdır. Aşı olmayan kişilerde ise Anti HBS test değerinin 5MLU/ml seviyelerinde olması gerekir.

Anti HBS Anti HBS nedir Hepatit B