Anxious People dizisinin konusu nedir? Filmin konusu ve yorumları

TAKİP ET

Dizileri ve filmleri yakından takip edenler yeni dizi ve filmler için öncelikle konularını ve yorumlarını araştırıyorlar. Biz de bu yazımızda okuyucularımıza Anxious People dizisinin konusunda ve yorumlarından bahsettik. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Yakın zamanda netflix'te yayınlanan güncel İskandinav dizisi The Girl from Oslo seyircilerin beklentisini yeteri kadar karşılayamadı. Yapımcılar dizide yörenin sisli, puslu iklimini çoğu zaman lehine kullanırken dizide arzulanan Karanlık Dünya tam anlamıyla inşa edilemedi. Çoğu dizide güzel bir şekilde işlenen suç polisiye kavramı bu defa yeteri kadar gözler önüne serilemedi. Dolayısıyla Norveç'in yıllar sonra tökezlediği izleyicinin gözünden kaçmadı.
29 Aralık tarihinde netflix yeni İskandinav dizisini izleyici karşısına çıkardı. Young Royals ve Love & Anarchy ile olumlu yorumlar toplayan Netflix İsveç, Anxious People ile, halihazırda benimsemiş olduğumuz sarsıcı gerilim senaryosuna nazaran komedinin ön planda olduğu gizem-dram üçgeninden kesitler sundu. Fredrik Backman’ın aynı isimli çok satan romanından yönetmen Felix Herngren tarafından ekranlara uyarlanan dizi ile ilgili diğer detaylar şöyle…
Bahsettiğimiz dizi yüzünde kapkara bir maske ile ortaya çıkan bir kişinin koşuşturma sahneleri ile başlıyor. Hemen hemen her insanın gün içerisinde bir koşuşturma halinde olduğunu varsayarsak bu kişi bir banka soygununu gerçekleştirmek üzere bu koşuşturmanın içinde olduğunu gözler önüne seriyor. Lakin çevresinde yüzlerce kişiyi gördükten sonra soygunu gerçekleştiremeyeceğinin farkına vararak bulunduğu yerden uzaklaşma kararı alıyor. Bu kaçıştan sonra ise açık ev ortamının içine giriyor.
Bahsedilen bu evin içerisinde bir emlak satıcısı, hamile bir kadın, umutsuz bir milyarder ve IKEA bağımlılarının olduğu tam 8 rehin alan bir hırsız bulunuyor. Bu hırsızı dışarıda bekleyen işe yaramaz polisler Jim ve Jack bulunuyor. Polis olan baba ve oğul birçok kez ikaz yaparak evdeki rehineleri kurtarmaya çalışıyor. Lakin maskeli yıldız bu çağrılara yanıt vermiyor. Aradan biraz zaman geçince rehineleri salıyor. Lakin kendisine hiçbir zaman ulaşılamıyor. 2 polis de evden çıkan 8 rehineyi sorguya çekerek onların sakladığı sırrı ortaya çıkarmaya çalışıyor.
Netflix'te yayınlanan ve 6 bölümden oluşan bu dizi komedi sahneleri ile daha çok ön plana çıkarken gizem ve dram içeriklerini de yansıtıyor. Birbirlerinden çok farklı 8 kişinin yanlış zamanda yanlış yerlerde olmasından dolayı ortaya çıkan olaylar silsilesi izleyeceği keyifli dakikalar yaşatıyor. Aynı ev içerisinde bir süre kalan bu 8 kişinin aralarındaki ortaklıklar izleyicinin dikkatinden kaçmıyor. Sizde keyifli dakikalar geçirmek istiyorsanız bu diziye bir göz atabilirsiniz. Dizinin puanı ise 10 üzerinden 6 olarak karşımıza çıkıyor.
Dizinin oyuncuları ve karakterleri
Elina Du Rietz, Alfred Svensson
Dan Ekborg, Petrina Solange
Sascha Zacharias, Johan Berg
Carla Sehn, Johan Eriksson