AÖF Açıköğretim Bahar Dönemi kayıtları ne zaman başlayacak? AÖF kayıt yenileme tarihleri 2022

TAKİP ET

AÖF Açıköğretim Güz dönemi final sınavlarının açıklanması sonrası Bahar dönemi kayıtlarına ilişkin detaylar araştırılmaya başlandı. AÖF Açıköğretim Bahar Dönemi kayıtları ne zaman başlayacak? Bu haberimizde AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme tarihlerini sizler için derledik. İşte 2022 AÖF kayıt yenileme tarihleri ...

Reklam
Reklam

AÖF kayıtlarının ne zaman başlayacağı merak edilmektedir.Final sınav sonuçları 17 Ocak 2021 Pazartesi günü açıklandı. 7-18 Şubat tarihleri arasında ders seçimi yapılabilecek. 18 Şubat günü saat 22:00'a kadar kayıt yenileme imkanı bulunmaktadır.

AÖF kayıt yenileme

Anadolu Üniversitesi'nin yayınladığı yönergeye göre AÖF Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri 7-18 Şubat tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Bu tarihlerde ders seçim işlemleri de yapılacaktır.Ders seçimine göre ödeme bilgilerini oluşturan öğrenciler, ödeme yaparak kayıtlarını yenileyebilirler. Ödeme bilgileri aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonu bağlantısından görüntülenebilir ve kayıt yenileme tarihi içerisinde ödeme yapılabilir. Kayıt yenileme tarihinde sadece o dönem için sonradan itiraz yapılamaz.

Öğrencinin ders seçmemesi dersten sorumlu olmadığı anlamına gelmez ve öğrencilerin FF notu ile ders seçmelerine izin verilmez. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için sorumlu oldukları tüm dersleri tamamlamaları gerektiğinden, bir sonraki yarıyıl/dönem için FF harf notu seçilmemiş derslerin başında ders almaları gerekir.

Ders seçimine göre ödeme yapan öğrenci, kayıt yenileme tarihlerinde ödediği kayıt ücreti tutarından az olmamak kaydıyla, seçtiği dersi iptal ederek başka bir ders seçebilir veya yeni bir ders ekleyebilecektir. .   Yeni öğretim tüzüğüne göre yarıyıl öğrenim ücreti farkı olan öğrenci, bahar yarıyılı fark borçlarını  21 Mart- 01 Nisan 2022 tarihleri arasında  ödeyebilecektir. Bu tarihten sonra yasal faizi işlemeye başlayacaktır.  2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerin bahar döneminde ders seçmeleri gerekmektedir. 2021-2022 akademik yılında yeni açılan programlara Bilgisayar Programcılığı, Sivil Hava Taşımacılığı Yönetimi , Görsel İletişim Tasarımı, İktisat  (İngilizce), Siyaset Bilimi  ve Kamu Yönetimi (İngilizce) kayıt yenileme döneminde seçemeyecekleri bir üst yarıyılın derslerini alırlar.

AÖF kayıt dönemi AÖF bahar dönemi AÖF