AÖL mezuniyet şartları nelerdir? MEB ile AÖL mezuniyet için 8 dönem şartı kalktı mı?

TAKİP ET

Açıköğretim Lisesinde sürpriz bir değişikliğe gidildi. Milli Eğitim Bakanlığı lise öğrencileri için 8 dönem şartının kaldırıldığını duyurdu. Açıköğretim Lisesi'nde eğitim alan binlerce öğrenci AÖL mezuniyet şartları nelerdir, MEB ile AÖL mezuniyet için 8 dönem şartı kalktı mı sorularını araştırmaya başladı.

Reklam
Reklam

Açıköğretim Lisesi şartlarında büyük bir değişikliğe gidildi. Daha önce en az 8 dönem eğitim alma şartı istenen sistemde bu şart kaldırıldı. 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezun olmaları için istenen şartın kaldırılması sonucunda mezun olmayı bekleyen adaylar AÖL 8 dönem şartı kalktı mı sorularını gündeme getirdi.
8 dönem şartı kalktı
Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretim liselerinin Aralık ayında yapılacak sınavlarına girmeye hazırlanan 18 yaş ve üzerindeki öğrencilerin mezun olmaları için istenen 8 dönem şartı kaldırıldı.
AÖL mezun olma şartları
Açıköğretim Lisesi eğitimleri herkes için 4 yıldır. 2005 yılı itibariyle lise eğitimi süresi 4 yıla çıkarılmıştı. Ardından AÖL 2008 yılında eğitim süresi 4 yıla çıktı. Bu kapsamında öğrencilere ders geçme ve kredi sistemi uygulanmaya başlandı. 4 yıl boyunca süren eğitimler toplamda 8 dönem sürmektedir.
Öğrencinin mezun olması için öğretim gördüğü 8 döneme katılması gerekmektedir. Ayrıca toplam kazanılan kredinin en az 170 ve üzerindeki olması gerekir. Toplam 8 dönemde mezun olamayan öğrenciler mezuniyet şartlarını tamamlayana kadar eğitim görmektedir. Açıköğretim Lisesinde sınıfta kalma ve atılma gibi bir durum yoktur.
Öğrenciler her dönem zorunlu ve seçmeli olmak üzere en fazla 35 kredilik ders alabilir. Toplamda 170 krediye ulaşan öğrenciler mezun olma hakkı elde eder. Ancak kişinin 8 dönemde de ders almış olması gerekmektedir. Buna karşın 18 yaş üzerindeki kişiler 170 kredi şartını yerine getirmesi halinde 8 dönem şartına takılmadan mezun olabilecek.
 

aöl açıköğretim 8 dönem şartı kalktı