AÖL sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? AÖL sınav itirazı detayları

TAKİP ET

AÖL sınavları geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyordu. Kurum sınav sonuçlarının 20 Aralık Pazartesi günü açıklandığını duyurmuştu. AÖL sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? Ayrıca AÖL sınav itirazının nasıl yapıldığı da araştırılmaktadır. Bu haberimizde AÖL sınav sonucu ve AÖL sınav itirazı detaylarını sizler için derledik. İşte AÖL sınavı hakkında detaylar...

Reklam
Reklam

Açıköğretim Kurum Sınavı 4-10 Aralık 2021 tarihleri ​​arasında online olarak yapılmıştı. Son dakika duyurusuna göre, "Açıköğretim kurumlarının 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ilk yarıyılının online sınav sonuçları 20 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 18:00'de açıklanacaktır."  açıklaması geldi ve Sonuçlar erişime dün açıldı. Açıköğretim sınav sonuçlarına nasıl ulaşılır?

Açık öğretim sınav sonucu

Sınav sonucuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx

AÖL Sınav itirazı nasıl yapılır?

Öğrenciler, sınavı tamamladıktan sonra 5 (beş) takvim günü içinde sınav sonuçlarına itirazda bulunabilmektedir.  sonuçların AÖL bilgi yönetim sisteminde ilan edilmesinden sonra; TC Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası herhangi bir şubesinden  elektronik itiraz modülü sayfasından  (https://eitiraz.meb.gov.tr) ve kimlik numarasıyla başvurabilirler, katma değer vergisi dahil 30 (otuz) TL itiraz ücreti almaktadır. Öğrenciler, belirlenen itiraz süresi dışında itiraz başvurusunda bulunamayacaklardır. Dilekçe ve faks yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

AÖL sınav sonuçları AÖL sınav itirazı AÖL