AÖL sınav sonucu sorgulama nasıl yapılır? Açık Lise AÖL 1. dönem sınav sonuçları açıklandı!

TAKİP ET

Açıköğretim öğrencisi olan insanların merakla beklediği Açık Lise AÖL 1. dönem sınav sonuçları açıklandı. Bu haberle birlikte insanlar AÖL sınav sonucu sorgulamanın nasıl yapıldığını merak etmeye başladı. Peki AÖL sınav sonucu sorgulama nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı açıktan eğitim hayatına devam eden binlerce öğrencinin merakla beklediği Açık Öğretim Kurumları (AÖL) 1. dönem sınav sonuçlarını an itibariyle açıkladı. Bakanlığın bu açıklamasıyla birlikte sınavlarda ter döken binlerce öğrenci AÖL sınav sonucu sorgulamanın nasıl yapıldığını öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki AÖL sınav sonucu sorgulama nasıl yapılır?
AÖL Sınav Sonucu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Kurumları (AÖL) 4-10 Aralık 2021 tarihleri arasında online olarak yapılmıştı. Binlerce Açık Lise öğrencisinin ter döktüğü sınavların sonuçlarının ise 20 Aralık 2021 Pazartesi günü saat 18.00’de erişime açılacağı kaydedilmişti. AÖL Açık Lise 1. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler sınav sonuçlarını sorgulamak için internete yöneldi.
AÖL 1. dönem sınav sonuçlarını sorgulamak isteyenler Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden sonuçlarını kolaylıkla öğrenebilirler.
AÖL sınav sonucu sorgulama için tıklayınız
AÖL Sınav Sonucu İtirazı Nasıl Yapılır?

Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen kişiler sınav sonuçlarının  açıklanmasından sonraki 5 gün içinde Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası’nda 30 TL yatırdıktan sonra https://eitiraz.meb.gov.tr adresi üzerinden itiraz başvuru yapabilirler. Bu siteye yapılacak olan başvurular Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından değelendirmeye alınacak ve Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacaktır.

Açık Lise AÖL AÖL sınav sonuçları AÖL sınav sonucu sorgulama