Apple, AirPods dava edildi! Bir çocukta kalıcı işitme kaybına neden olduğu iddiası!

TAKİP ET

Teknoloji devlerinden birisi olan Apple, kablosuz kulaklığı Airpods'un bir çocuğun kalıcı olarak işitme kaybına uğradığı iddiasıyla dava edildi. Çocuğun kulak zarını yırttığını iddia eden aile, kulaklıktaki bir uyarı sistemi nedeniyle verilen yüksek sesin kalıcı duyma kaybına yol açtığını belirterek şirketi ihmalle suçlayarak dava etti.

Reklam
Reklam

Dünyanın en zengin şirketleri arasında yer alan Apple, her yıl farklı ürünlerini piyasaya sürüyor ve kullanıcıların beğenisine sunuyor. Apple’ın Airpods adını verdiği kablosuz kulakları da sevilen ürünlerden birisi. Bu kulaklıklar çok fazla kullanıcısı tarafından beğeniliyor, ancak eleştiri aldığı noktalar da olabiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıkan iddiaya göre bir aile Airpods kulaklık nedeniyle korkunç bir olay yaşamış. Aile, Airpods kulakların çocuklarının kulak zarının yırtılmasına sebebiyet verdiğini ve çocuğun işitme kaybı yaşadığını ifade ederek şirkete dava açtı.

Kalıcı işitme kaybı ve kulak çınlaması

ABD Teksas eyaletinde yaşayan bir aile Apple’a Airpods kulakları nedeniyle dava açtı. Gelen haberde, çocuklarının mayıs 2020 tarihinde Netflix üzerinden dizi izlediği esnada ‘Amber Alert’ adı verilen bir acil durum uyarı sistemi sesine maruz kaldığı ifade ediliyor. Bu uyarı sisteminin çok yüksek sesli olduğu ve kaçırılan ya da kayıp olan çocuklar konusunda bilgilendirme amaçlı kullanıldığı söyleniyor.



Açılan davaya göre ise bu ses nedeniyle 12 yaşında olan çocuğun kulak zarı yırtıldı. Aile bunun sonucunda kalıcı olarak işitme kaybı ve kulak çınlamasının ortaya çıktığını, çocuklarının baş dönmesi yaşadığını, artık işitme cihazı takmak zorunda kaldığını belirtti. Bu sebeplerden dolayı aile konuya dair yeterli bilgi verilmemesi ve uyarı yapılmaması kaynaklı Apple’a dava açtı.

Ailenin avukatı açıklamasında “Çocuğun hayatı ciddi şekilde değişti. Apple şirketi Airpods ses seviyesi hakkında bir uyarı vermedi, çocuğun işitme kaybının oluşmasına neden oldu” ifadelerine yer verdi.

Apple ihmalle suçlandı ve bununla alakalı herhangi bir yorumda bulunmadı. Apple’ın Airpods’unun kalıcı işitme kaybına neden olacak kadar yüksek bir uyarı sistemine sahip olup olmadığı konusunda net bir bilgi yok.

ABD Kaliforniya’da San Jose şehrindeki dava önümüzdeki günlerde sonuçlanacak.