Apple'dan takviye aşı kararı! Herkese zorunlu tutuldu..

TAKİP ET

Omicron varyantının neden olduğu vaka artışları dev şirketlerin yeni önlemler almasına neden olurken teknoloji şirketi Apple, yeni aldığı bir kararla çalışanlarına takviye doz aşı zorunluluğu getirdiklerini duyurdu.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında başlatılan aşılama uygulamaları tüm hızıyla devam ederken, geçtiğimiz aylarda Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı da tüm dengeleri alt üst etti. Yeni varyant nedeniyle vaka sayıları tekrar yükselmeye başlarken, uzmanlar özellikle de takviye doz olarak biline üçüncü doz aşının önemini sürekli aktarıyorlar.


Dünya genelinde birçok dev şirket, salgınla mücadele için çalışanlarını aşı olmaya teşvik eden yeni kararlar almaya başladı. Son olarak teknoloji devi Apple'da çalışanlarına takviye aşılarda bir zorunluluk uygulaması getirdi.


Dünyanın en çok çalışanına sahip şirketlerinden biri olan Apple, mağazada  ve şirket içi çalışanları için takviye yani üçüncü doz aşı zorunluluğu getirdi. Çalışanlara gönderilen e-postada, üçüncü doz aşı olmaya hak kazanan çalışanın aşısını olması için kendisine 4 hafta gibi bir süre tanınacağını, aksi takdirde mağazaya yada ofis girişlerinde test yaptırmaları gerekeceği vurgulandı. Gönderilen e-postada söz konusu uygulamanın ise 15 Şubat’tan itibaren başlayacağı aktarıldı.
 

apple üçüncü doz aşı takviye aşı kararı aşı zorunluluğu