Apple'dan Türkiye'ye dolar zammı

TAKİP ET

Kurda yaşanan sert dalgalanmalardan dolayı fiyatlandırma yapamadağı için çevrimiçi satışları durduran Apple Türkiye'de dolar zammı yaptı. Kimi ürünlerin fiyatlarında dört bin lira birden artış yaşandı. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Döviz kurunda yaşanan rekor artışlardan sonra çevrimiçi satışları durdurma kararı alan Apple, ürünlerini zamlı olarak tekrardan satışa sundu. Yapılan zam sonrasında ürünlere %20 - 25 oranında zam gelirken, kimi ürünlerde bu oran %37'yi gördü.

Satışların durdurulduğu haftanın ortasında on altı bin lira olan iPhone 13 Pro, yirmi bin lira oldu. Birkaç gün öncesinde sekiz bin liraya satılan iPhone 11'in fiyatı on bir bin liraya yükselirken, 13 Pro Max'sa 29.000 oldu.
Gözler bilgisayarlara çevrildiğinde ise, Macbook Air modellerinin başlangıç fiyatı 13.500'ü gördü.  Macbook Pro 13 fiyatıysa 17.500 liradan başlarken, 16 inç fiyatları hemen hemen elli bine yükseldi.

Fiyatlamadaki sorun elektroniği etkiledi
Reuters hesaplarına göre, telefonla bilgisayarların yerel fiyatları lirada yaşanan ani değer kaybı sonrasında vergiler düşüldüğü zaman ABD fiyatlarının %10 altında kalmıştı.
Konuyla alakalı açıklama yapan Apple mağazası satış temsilcisi şunları söyledi, "“İnsanların elektroniği tüketim ürünü kadar bir yatırım olarak düşündüklerini söyledi. Satış elemanı, “İnsanlar elektronik ürünleri değer deposu olarak görüyor. Bir yıl sonra, ödediklerinden daha fazlaya satabileceklerini biliyorlar.”

apple ürünlerine ne kadar zam yapıldı iPhone zamlı fiyatları