Apple'ın 2024 OLED iPad'leri daha ince ve daha hafif olacak

TAKİP ET

Teknoloji devi Apple, 2024 yılında piyasaya süreceği cihazlarıyla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Gelen son bilgilere göre 2024 yılında piyasaya çıkacak olan iPad'lerde daha ince ve daha hafif ekran kullanılacak.

Reklam
Reklam

Apple'ın önümüzdeki birkaç yıl içinde OLED ekranlarını iPad serisine getireceği söyleniyor ve çoğu rapor ekran teknolojisine odaklanırken ET News'den yeni bir makale, yeni nesil tablet serisinin ekran paneli üretimi hakkında daha fazla ayrıntı getiriyor. Samsung ve LG, iki ana ekran tedarikçisi olarak lanse ediliyor ve her ikisinin de Apple'ın yaklaşmakta olan 2024 iPad'leri için özel olarak tasarlanmış yeni OLED panelleri üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Üretim sürecindeki yeni parça kuru aşındırmadır - üreticilerin üretim sırasında TFT devre desen yüzeyinden istenmeyen malzeme katmanlarını çıkarmak için gaz kimyasalları kullandığı bir süreç. Bu işlem, OLED panelinin daha ince ve daha hafif olmasını sağlar ve tabletlerin genel ayak izini azaltır.

Ekran daha dayanıklı olacak

Apple ayrıca, ekranı daha dayanıklı hale getirecek özel bir kaplama üzerinde çalışıyor. Apple'ın OLED iPad'lerinin ilk prototip birimlerini dahili olarak test ettiği bildiriliyor.

OLED iPad ile ilgili önceki rapor , Apple'ın, artan parlaklık çıkışı ile sonuçlanması gereken iki kat ışık yayan diyot barındıran çift yığınlı OLED ekranlar kullanacağını öne sürüyor.