Apple iOS 15.2 sürümü yayınladı: iPhone'a gelen yeni özellikler neler?

TAKİP ET

Apple, iPhone ve iPad'ler için iOS 15.2 sürümünü yayınladı. Kullanıcılar iPhone'a gelen yeni özellikler neler merak ediyor. İşte iOS 15.2 güncellemesi hakkında bilinmesi gerekenler.

Reklam
Reklam

Apple, 13 Aralık 2021 tarihi itibariyle iOS 15.2 ve iPadOS 15.2 sürümlerini yayınladı. Eylül yaında yayınlanan iOS 15’in ikinci büyük güncellemesi olan yeni sürümlerle birlikte iPhone ve iPad modellerine birçok özellik eklendi.

iOS 15.2 güncellemesi ile gelen özellikler

Gizlilik
Ayarlar’daki Uygulama Gizlilik Raporu ile uygulamaların son 7 gün içerisinde konum, fotoğraf, kamera, mikrofon, kişiler ve diğer bilgilere hangi sıklıkla eriştiğini görüntülemenizi sağlar.

Apple kimliği
Dijital miras sayesinde vefat etmeniz halinde iCloud hesabınıza ve kişisel bilgilerinize erişebilecek Varis atamanızı sağlar.

Kamera
iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max üzerinde makro fotoğraf ve video çekmek üzere Ultra Geniş lense geçmek için makro fotoğraf denetimi etkinleştirilebilmektedir.

Tv uygulaması
Mağaza sekmesi ile tek bir yerden film satın alabilir ya da kiralayabilirsiniz.

Mesajlar
İletişim güvenliği ayarları ile birlikte ebeveynler, çocukları çıplaklık içeren bir görüntü aldığında ya da gönderdiğinde uyarı almayı seçebilirler.

Siri ve arama
Çocukların ve yetişkinlerin çevrimiçi ortamda güvende kalmasına ve güvenli olmayan durumlarla ilgili yardım alması için Siri, Spotlight ve Safari Arama’da genişletilmiş rehberlik.

CarPlay 
Apple Harita’da desteklenen şehirler için dönüş şeritleri, orta çizgiler, bisiklet şeritleri ve yaya geçişleri gibi yol ayrıntılarını barındıran gelişmiş şehir haritaları.

iOS 15.2 güncellemesi ile yapılan iyileştirmeler
-iCloud+ aboneleri için Mail uygulamasında kullanılabilen E-Postamı Gizle ile benzersiz, rasgele e-posta adresleri yaratılabiliyor.
-Bul, iPhone’u güç koruma modundayken 5 saat sonrasına kadar bulabilir.
-Borsa, hisse senedi ekranı için para birimini görüntülemenize ve grafikleri görüntülerken sene başından bugüne kadarki performansı görmenize olanak tanır.
-Anımsatıcılar ve Notlar artık etiketleri silmenize ya da adlarını değiştirmenize olanak tanır.

Hata düzeltmeleri
-VoiceOver çalışırken ve iPhone kilitliyken Siri’nin yanıt vermemesi.
-ProRAW fotoğrafların üçüncü parti fotoğraf düzenleme uygulamalarında görüntülenirken aşırı parlak görünmesi.
-Garaj kapısı içeren HomeKit ortamlarının iPhone’unuz kilitliyken CarPlay’den çalıştırılamaması.
-CarPlay’in bazı uygulamalar için Şu An Çalınan bilgilerini güncelleyememesi.
-Video yayını uygulamalarının iPhone 13 modellerinde içerik yükleyememesi.
-Takvim etkinliklerinin Microsoft Exchange kullanıcıları için yanlış günde görünmesi.

Apple Watch watchOS 8.3 sürümü çıktı
iOS 15.2 sürümlerinin yanında Aplle Watch’un işletim sistemi için de watchOS 8.3 sürümü piyasaya çıktı. güncelleme ile akıllı saatler, Apple Music’e uygun fiyata erişim imkanı sunan Voice Plan desteği dahil olmak üzere Uygulama Gizlilik Raporu gibi özellikler geldi.
Ayrıca SharePlay desteğine sahip macOs Monterey 12.1 sürümü de Mac kullanıcılarının erişimine açıldı. Apple TV’nin işletim sistemi de tvOS 15.2’ye yükseldi. 
 

ios 15.2 güncellemesi iphone güncellemesi ios 15.2 sürümü