Apple iOS 15.4 özellikleri

TAKİP ET

Apple yeni güncellemesini yayınladı. Bir süredir üzerinde çalıştığı ve kullanıcılar tarafından büyük bir heyecanla beklenen iOS 15.4 güncellemesi yayınlandı. Birçok kullanıcının dört gözle beklediği güncellemenin ne olduğu merak ediliyor. iOS 15.4 ile kullanıcılar, artık FaceID ile maskeleri takılıyken de telefonlarının kilitlerini açabilecek. Peki, iOS 15.4 yeni özellikleri neler? Apple yeni güncellemeleri nelerdir? Apple yeni özellikleri neler? İşte ayrıntılar…

Reklam
Reklam

Apple, kısa süre önce tüm iPhone kullanıcıları için herkese açık iOS 15.3 güncellemesini yayınladı. Şirket, kararlı güncellemesini yayınlamasından sadece bir gün sonra yeni beta sürümü de geliştiriciler için sundu. Herkesin merakla beklediği güncellemenin açıklanmasının ardından birçok kişi güncellemeyi araştırmaya başladı. Covid-19 virüsüyle birlikte hayatımıza da maskeler girdi. Pandemi dönemi başından bu yana kilit açma konusunda maskeler engel oluyordu. Yeni güncelleme ile bu sorun ortadan kalkacak. Peki, iOS 15.4 yeni özellikleri neler? Apple yeni güncellemeleri nelerdir? Apple yeni özellikleri neler? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

 

Apple yeni güncellemeleri nelerdir?

Apple kullanıcıları pandemi ile birlikte hayatımıza giren maskelerle kilit açma konusunda sıkıntı yaşıyordu. Kullanıcıların beklediği güncelleme haberi geldi. Apple, iOS 15.4 beta 1 güncellemesiyle yeni özelliği hayata geçirdi. iOS 15.4’ün ilk beta güncellemesiyle birlikte iPhone’larda hem iyileştirmeler, hem de birkaç önemli değişiklik yapıldı. Öncelikle maske ile kilit açmak artık mümkün hale geldi. Daha önceki sürümlerde maskeyi çıkarmak zorunda kalan kullanıcılar, iOS 15.4 ile birlikte bu sorundan kurtuluyor. Güncellemeler ile birlikte pek çok kullanıcı internette araştırma yapmaya başladı.

Maske ile kilit açmaya ek olarak iOS 15.4 beta 1 güncellemesi, Evrensel Kontrol, yeni emoji ve daha fazla yeniliği de beraberinde getiriyor. Örnek vermek gerekirse yeni güncelleme ile Cüzdan uygulamasıyla Apple Card bakiye ayrıntılarını gösteren bir widget geldi. 

Ayrıca buna ek olarak AirPods ya da başka bir Bluetooth kulaklık kullanıyor ve bir arama alıyorsanız, zil sesi çalarken ses kalitesi normal Bluetooth ses kalitesi olacak. Bu kalite, yalnızca aramayı yanıtladığınızda düşecek. 

Apple Emojiler için de bazı yenilikler getirdi. iOS 15.4 beta 1 güncellemesiyle beraber; eriyen ve bakan yüzler, trol ve daha fazlasını kapsayan 40’a yakın yeni emoji kullanıcılara sunulacak. Yenilikler kullanıcıları mutlu edeceğe benziyor.

 

iOS 15.4 İLE GELEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER

Kullanıcılar güncelleme haberinin ardından yeni özelliklerin ne olduğunu merak etmeye başladı. Birbirinden farklı özelliklerle kullanıcıları etkileyen Apple’ın yeni gelen güncelleme ile hangi özellikleri getirdiği de araştırılıyor. Apple’ın yeni güncelleme ile getirdiği özellikler şu şekildedir:

iOS 15.4 ile Apple, kullanıcıların iCloud Anahtar Zinciri parolalarına ilk kez not eklemesine olanak tanıyarak, üçüncü taraf parola yöneticilerinin popüler bir özelliğini artırdı.

Apple ayrıca şunları da söylüyor: “ Parola teknolojisi önizlemesine destek eklendi, bu sayede kayıtlı bir parolayla iPhone kullanarak Mac ve iPad’de parola uyumlu sitelerde, aynı zamanda uygulamalarda oturum açmaya olanak sağlandı.”

tvOS 15.4, Apple TV’de can sıkan sabit Wifi ağlarında oturum açmak için, iPhone’u kullanmanın yeni bir yolunu içeriyor. Bu, genellikle otel, yurt odaları ve ofis binalarında bulunan ağ türlerinden.

Sizler de yeni güncellemeyi telefon ayarlarınızdan denetleyebilir, eğer bir geliştirici sürümünde iseniz kayıt olarak iOS 15.4 beta sürümünü yükleyebilirsiniz. Yeni güncellemenin tüm herkese sunulmasına ise henüz daha birkaç haftalık süre var.

Apple yüzleri güldüren güncellemeleriyle kullanıcıları sevindirdi. Bu güncellemelerin herkese ulaşması da biraz zaman alacak. Yeni özelliklerle büyük sorunlara büyük oranda çözüm bulunması amaçlanmaktadır. 

apple Apple Apple yeni özellikleri Apple güncelleme