Apple iPhone 12 ve iPhone 12 Pro kullanıcılarını uyardı! iPhone 12 ve iPhone 12 Pro'da üretim hatası var

TAKİP ET

Apple, kullanıcılarını uyardı. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro'da bir hata olduğunu tespit eden marka bu modelleri kullanan tüketicileri uyardı. Kullanıcıları yakından ilgilendiren bu problemin sadece kısım telefonda olduğunu açıkladı. Yapılan açıklama üzerine Apple kullanıcıları iPhone 12 ve iPhone 12 Pro'yu etkileyen problem nedir? İphone'da hangi sorun çıktı? sorularını araştırıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

Reklam
Reklam

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’da üretim hatası bulundu! Apple kullanıcıları uyardı

Apple, yaptığı açıklamayla iPhone 12 ve iPhone 12 Pro'larda sorun olduğunu kabul etti. Bu sorunun bütün iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’ları kapsamadığını belirtti. Sorunların arama esnasında oluşabildiğini açıklayan Apple, bir arama esnasında ahizeden ses gelmeyebilir veya sesiniz karşı tarafa iletilemeyebilir açıklamasında bulundu. Bu sorunu ciddi kılan ise yazılımsal değil, donanımsal olması. Yani bu sorun bir yazılım güncellemesi ile çözülecek cinsten değil.

Bu sorunu yaşayan hatanın kendilerinden kaynaklı olduğunu ve bu kişiler için ücretsiz onarım yapılacağını söyleyen Apple, verdiği diğer detaylara göre bu sorun Ekim 2020 ve Nisan 2021 arasında üretilen modellerde bulunduğunu aktardı. Her cihazda sorun yaşanmasa da bu sorun ilerleyen zamanda da kendini gösterebilir.

Apple’ın yaşadığı ilk sorun değil, iPhone 11'lerin de küçük bir kısmındaki sorundan dolayı benzer bir onarım desteği sağlanmıştı. Fakat açıklanan bu sorunun hangi cihazlarda olduğunu bilinmemekte ve tespitinin yapılması mümkün olmamaktadır. Çünkü seri numarası ile sorunlu cihazlar tespit edilemiyor. Aldığınız iPhone 12 ya da iPhone 12 Pro cihazınızdaki ahize ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız Apple teknik servisine gitmeniz gerekmektedir. Eğer sorun tespit edilirse cihazınızın ücretsiz onarılacağı söyleniyor.

Ürün Onarımında Ek Ücretlendirme Çıkabilir

Cihazınızda bu sorunun yaşanması durumunda onarıma götürdüğünüzde cihazdaki diğer problemlerinde onarılması gerekebilir. Bu durumda size ek ücretlendirme olarak yansıyabilir. Eğer cihazınızda kırık ekran gibi tamirin yapılmasını engelleyen sorunlar varsa, teknik servis bunu da tamir etmek zorunda kalabilir. Böylelikle diğer sorunların da onarımını yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.

Eğer iPhone 12 kullanıyorsanız ve herhangi bir ses, ahize sorunu yaşamıyorsanız endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Apple'ın açıklamasına göre satmış oldukları 100 milyon ürünün sadece küçük bir kısmında bu sorun bulunmaktadır. Eğer ilerleyen süreçte böyle bir sorun yaşamanız halinde teknik servisten destek almanız sizin için iyi olacaktır. 

 

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro iPhone 12 ve iPhone 12 Pro kullanıcılarını uyardı Apple iPhone 12 ve iPhone 12 Pro üretim hatası