Apple iPhone 14 hakkında iddialar: Ön kameraya…

TAKİP ET

iPhone 14 serisiyle alakalı dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Ortaya çıkan habere göre Apple, iPhone 14 ailesi için ön kamera tedarikçisini değiştirdi. Değişiklikle birlikte iPhone 14 ön kamera performansıyla fark yaratacak gibi gözüküyor. En ucuz iPhone 14 dahi, pahalı olan modeliyle aynı ön kameraya sahip olacak. İşte iPhone 14 serisi ile ilgili ayrıntılar…

Reklam
Reklam

Amerika merkezli teknoloji lideri Apple, birkaç ay sonra yeni iPhone modellerini tanıtıma sunacak. Resmi bir açıklama gelmese de iPhone 14’ün özellikle ön kamerasında fark yaratması bekleniyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo açıklamasında, iPhone 14 bekleyen kişilerin heyecanını tavan yaptırdı.

Ming-Chi Kuo, iPhone 14 için ön kamera tedarikçisinin değiştirildiği haberini verdi. Yaptığı açıklamalarda LG Innotek ve Cowell tarafından üretilen bir ön kamera olacağını söyledi. Bu haber Apple’ın ilk kez otomatik odaklama özelliği olan ön kameraya geçeceğinin göstergesi. Ek olarak Apple, 5P değil, 6P lens kullanacak. Önceki nesillere göre 6P lens ile performans yüzde 20 artacak.

Ön kamera özelliği tüm iPhone 14 modellerinde geçerli



Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 14 modellerinin hepsinde aynı ön kamera olacağını belirtti. Otomatik odaklama özelliğine hepsi sahip olacak. Ancak yeni farklı modellerde böyle bir durumun olup olmayacağı söz konusu değil. iPhone 14 modellerinde ortak işlemci bulunmayabilir, farklı modellerde farklı işlemci olabileceği görüldü. Arka kamera kurumu ise işlemcilerle aynı kaderi paylaşabilir.

Örnek olarak iPhone 14 Pro serisinde 48 MP çözünürlüğü olan ana arka kamera 8K video çözünürlük sağlayabilir. Ancak iPhone 14 ve iPhone 14 Max 12 MP çözünürlük sunacak. Diğer yandan iPhone 14 Max’la iPhone 14’ün Pro ve Bionic’lerinde A16 Bionic adında yeni işlemci olacağı da söyleniyor. İddiaların hepsiyse eylül ayındaki lansman ile netliğe kavuşacak.