Apple, kullanıcılarını iOS 15'e geçmeleri için zorlamaya başladı!

TAKİP ET

iOS 14 için yayınlanması beklenilen son güncelleme geri çeken Apple'ın kullanıcılarını iOS 15'e geçmeleri için zorladığı öne sürüldü.

Reklam
Reklam

Teknoloji devi Apple, desteklediği iPhone modelleri için getirdiği iOS 15 güncellemesini 2021 yılının Ekim ayı içerisinde yayına çıkarmıştı. Yeni işletim sistemine şu an için geçmek istemeyen kullanıcılar ise düzenli olarak yayınlanan iOS 14'ü güncellemelerini almaya devam ediyordu. 


Kullanıcılar için iOS 14 güncellemesinin sürekli yayınlanma sözünü veren Apple, çoğu kullanıcının iOS 14'te kalmasını istemeyerek farkı bir karar aldı. iOS 15'i çalıştırma  olanağına sahip olan aygıtların sadece yüzde 63'ünde yüklü olan iOS 15'i herkesin yüklemesini sağlamak için yayınlanan güvenlik odaklı iOS 14.8.1 güncellemesini geri çekti.


Apple, bu hareketiyle iOS 14'e destek vermeyeceğinin sinyallerini verirken şu an iOS 14.8'i alan iPhone sahipleri, güvenlik güncellemesi için iOS 15.2.1 sürümünü aygıtlarına alarak yüklemek zorunda bırakılıyor.


Apple'ın söz konusu iki işletim sisteminin tercih seçeneği arasında böyle bir karar alarak birini neden rafa kaldırdığı ise henüz bilinmiyor.

apple event ios 14 güncellemesi ios 15 güncellemesi apple