Arabaya antifriz ne zaman konulur?

TAKİP ET

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte araç sahipleri kış bakımlarına başladı. Özellikle kış mevsiminde antifriz koyulması tavsiye ediliyor. Araç sahipleri arabaya antifriz ne zaman koyulur sorusunu araştırıyor.

Reklam
Reklam

Kış aylarına geldi, araç sürücüleri kış mevsimine hazırlık yapmaya başladı. Bilindiği gibi kış aylarında soğuk havanın araçları etkilememesi için araçlara antifriz koyuluyor. Araç sahipleri ne zaman antifriz koyulur sorusunu araştırıyor.
Türkiye’de kayıtlı olarak 25 milyona yakın araç bulunuyor. Her geçen gün artan bu rakama göre sürücüler kış mevsimine girilen şu günlerde araçların antifriz ve sıvı bakımlarını yapmaya başladı. Bu bakımların aksatılması durumunda araçların motor kısımlarında büyük maddi hasarlar oluşabiliyor. Ayrıca internetten alınan ürünlerin araçlarda kullanılması bazen sorunlara yol açabiliyor. Uzmanlar internetten alınacak bir ürün öncesi araştırma yapılması veya bilen bir kişiye danışılmasını tavsiye ediyor. Bunun dışında direk olarak ustaya ve yetkili firmalara giderek araç bakımı yaptırmak en tavsiye edilen yöntemdir.
Antifriz ne zaman konulur?
Kış aylarında motorun donup aracın çalışmasını engelleyen durumlar oluşabilir. Antifriz motordaki suyun donmamasını sağlamaktadır. Bu nedenle hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte araçlara antifriz koyulması tavsiye edilir.
 

antifriz araba bakım