Araç sahipleri dikkat: Masrafınız 50.000 liraya çıkabilir

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından yurdun dört bir yanından sağanak yağış haberleri gelmeye devam ediyor. Uzmanlar ise yağışlı havada yola çıkmayı planlayan vatandaşlar için önemli uyarılar yaptı. Yapılan uyarıda selde mahsur kalan araçların masraflarının en yüksek olduğu belirtilerek yani vatandaşların kaz kollarını ihmal etmemesi istendi.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrasında başta İstanbul olmak üzere birçok ilde sağanak yağış haberleri ve sel baskınları peş peşe gelmeye başladı. Araçlar sağanak yağış sırasında köprü altı, tünel ya da yollarda mahsur kalabiliyor. Bu sebeple yüzünden araçlarda ağır hasar meydana geliyor ve bazıları da kullanamaz hale geliyor. Uzmanlardan ise selde mahsur kalan araçlarla ilgili önemli uyarılar geldi. Bu araçların masraflarının yüksek olduğuna dikkat çeken Uzmanlar araçların kaskolarının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

YAĞMURLU HAVADA ARAÇLA YOLA ÇIKMAYIN

Otomobil tamircisi Fatih uygun, Sağanak yağış sırasında araçların yüksek seviyede aldığını ve bu sebeple maliyetlerin arttığını belirterek sağanak yağışlar da araçla yola çıkmanın doğru olmadığını söyledi. Uygun açıklamasında, “Aracın elektrik beyni ve motoru su aldığında araç ağır hasarlı hale geliyor. En düşük masraflar 50 bin liradan başlıyor, bu aracın modeline göre yükseliyor. Araçlarda su seviyesi lastiği geçtiğinde ciddi hasarlar oluşmaya başlıyor. Sağanak yağış ve sel uyarıları geldiğinde araç sahipleri dikkatli olsun, zorunlu olmadıkça yola çıkmasınlar'' dedi.

100.000 LİRAYA KADAR YÜKSELEBİLİYOR

Son dönemlerde başta İstanbul olmak üzere birçok ilde Yolları su basması gündeme gelirken başka bir otomobil tamircisi Ali Sağlam ise araçların lastiklere kadar su alması durumunda ağır maliyetler ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi. Meteorolojinin uyarılarına vatandaşların kulak vermesi gerektiğine dikkat çeken Sağlam, “Böyle günlerde araçları çıkarmayalım, su birikintisi olabilecek bölgelerde kalmayalım. Araç sahipleri kaskosu yok ise büyük maliyetler ile karşılaşıyor. Araçlar dikiz aynasına kadar su alırsa maliyetler en alt modellerde dahi 100 binlere kadar çıkıyor. Bu durumlarla karşılaşmamak için dikkatli olunmalı'' dedi.