Araç sahipleri şaşkın! Devlet kurumu açıkladı! Eğer aracınızı satarsanız, 15 bin TL tutarında borç ödemek zorundasınız!

TAKİP ET

Ülke sınırlarımız içinde yaşam sürdüren engelli vatandaşlara, topluma geri kazandırılmaları ve kendi gereksinimlerini rahat bir şekilde karşılayabilmeleri adına çoğu değişik başlık altında ayrıcalıklı hizmetler sunulmaktadır. Bu hizmetlerden birisi de ÖTV’siz vasıta sahibi olma fırsatıdır. Bu kapsamda alakalı haktan yararlanan ya da yararlanacak olan vatandaşları uyaran devlet, detaylı bilgilendirmede bulundu.


 

Aracınızı satarsanız, 15 bin TL tutarında borç ödemek zorundasınız!


Araç sahipleri şaşkın! Devlet kurumu açıkladı! Eğer aracınızı satarsanız, 15 bin TL tutarında borç ödemek zorundasınız! ÖTV indirimi ve ÖTV muafiyeti, devletin engelli vatandaşlara sunmuş bulunduğu ayrıcalıklı hizmetlerdi ifade etmektedir. Bu kapsamda engel seviyesi yüzde 40’ın üstünde olan vatandaşlar ÖTV indirimi, engel seviyesi yüzde 90’ın üstünde olan vatandaşlar ise ÖTV muafiyeti hakkından yararlanarak vasıta sahibi olabilmektelerdir. 

Devletin, engelli yurttaşların sıhhat ve başka gereksinimlerini daha süratli ve daha konforlu bir şekilde karşılamaları adına geliştirmiş bulunduğu bu ayrıcalıklı hizmetler sayesinde, bir aracı normal satış fiyatından nerede ise yüzde 50’den çok daha az ödeyerek satın alabilmek mümkündür. 


 

ÖTV İndirimi ve ÖTV Muafiyeti Haklarına Dikkat


Devletin engelli vatandaşlara sunmuş bulunduğu ÖTV indirimi ve ÖTV muafiyeti haklarından yararlanarak vasıta sahibi olan vatandaşlar amacıyla kritik bir ikaz yapıldı. Yetki sahibi kurumlar doğrultusundan oluşturulan resmî açıklamalara göre alakalı haklardan faydalanarak vasıta sahibi olan engelli vatandaşların, satışın üzerinden 5 sene geçmeden vasıtalarını diğer birine devretmeleri halinde yararlandıkları ÖTV indirimi tutarını devlete geri ödemeleri gerekmektedir. Söz hususu satış halinde borçlu çıkmamak amacıyla ise aracın gene engel hali olan bir vatandaşa satılması gerekmektedir.