Araç sahiplerine kötü haber! Benzin ve motorine üst üste 3. büyük zam geliyor, tarih belli oldu

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatları güncellendi. Araç sahiplerini üzecek haber geldi. Bu hafta benzin ve motorine 3. büyük zam geliyor.

Reklam
Reklam

Brent petrolün varil fiyatı 94 dolara kadar yükseldi. Dolar kurunun da rekor üstüne rekor kırması ile birlikte akaryakıt fiyatlarına zam yapılacağı duyuruldu. Araç sahipleri bu haberden sonra yıkılacak. Çünkü benzin ve motorine bu hafta üst üste 3. zam yapılacak. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre benzin ve motorine yapılacak zam bu geceden itibaren geçerli olacak.

Akaryakıt fiyatlarında peş peşe zamlar devam ediyor. OPEC+ Tarafından yapılan açıklamada bazı ülkelerin Petrol arızanın kısıtlama çağını söylenmesi üzerine akaryakıt piyasasında işler tersine döndü. brent petrolün varil fiyatı hızla yükselmeye devam ediyor. Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında etkili olan dolar kurunun da yükselişte olması sebebiyle peş peşe bir zam bombardımanı başladı. Sektör kaynaklarından alınan yeni bilgiye göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren yeni bir zam daha uygulanacak. Yapılacak olan bu zamla birlikte peş peşe 3 gün akaryakıt fiyat artışı olmuş olacak. Toplam 3 günde yaşanan artış ise 4 liranın üstüne çıkacak.

Bu gece motorine zam geliyor

Brent petrolün varil fiyatındaki artış devam ederken araç sahiplerine kötü haber geldi. Motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 53 kuruş zam yapılacak. Son 3 günde peş peşe fiyat artışı yaşayan motorinin litre fiyatına gelen zamlar Toplamda 4 lirayı bulmuş olacak. Motorine önceki gün 1 lira 38 kuruş, Dün lise 1 lira 10 kuruş zam yapılmıştı. Benzinin litre fiyatına ise önceki gece 62 kuruş dün gece 74 kuruş zam gelmişti.

Brent petrolün varil fiyatı 94 dolara ulaştı

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında etkili olan brent petrolün varil fiyatı Geçtiğimiz günlerde 84 dolar seviyelerine kadar inmiş Rusya Ukrayna Savaşı öncesindeki seviyesine gelmemişti. Ancak OPEC tarafından yapılan açıklama ile birlikte brent petrolün varil fiyatında da sert yükseliş başladı. Aynı zamanda döviz kurlarındaki artışın da tetiklediği zamlar reklam peş peşe geliyor. Brent petrolün varil fiyatı bugün 94 dolara kadar ulaştı. Bu yükselişin devam etmesi halinde akaryakıt fiyatlarında daha büyük artışlar olabilir.