Araç sahiplerine kötü haber! Benzine çok büyük zam geliyor: 30 Nisan'da 85 kuruş artacak!

TAKİP ET

Ramazan Bayramı için sayılı günler kalırken birçok kişi bayram tatilinde memleketine ya da tatile gitmeyi düşünüyordu. Ancak araç sahiplerinin canını yakacak haber biraz önce bildirildi. Benzine çok büyük zam geliyor. 30 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatı 85 kuruş artacak.

Reklam
Reklam

Koronavirüs pandemisi, dolar kurunda yaşanan artış ve Rusya Ukrayna Savaşı ile birlikte dünyada petrol fiyatları aldı başını gidiyor. Brent petrolün varil fiyatı dur durak bilmezken her gün benzin ve motorine ekstra zamlar geliyor. Bayram tatili öncesinde yeni bir zam haberi daha geldi. 30 Nisan cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 85 kuruş zam yapılacak.
Benzin zam haberi yine vatandaşları çileden çıkardı. Yılbaşından bu yana akaryakıt fiyatları neredeyse 4 kat artış gösterirken benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan bu artış aynı zamanda başta buğday olmak üzere birçok gıda maddesini de etkiliyor. Bugün yapılan yeni duyuruya göre 30 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarına 85 kuruş daha zam gelecek.

Benzinin litre fiyatı ne kadar olacak?

30 Nisan tarihinde yapılacak olan doğum sonrasında İstanbul'da benzinin litre fiyatı 19,80 5 TL'ye yükselecek. Ankara'da 19.90 6 TL İzmir'de ise benzinin litre Fiyatı 19.95 TL olacak.

28 Nisan 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları

28 Nisan 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları da birçok kişi tarafından sabah saatlerinden itibaren araştırılan başlıkları arasında yer alıyor. 28 Nisan Perşembe günü İstanbul'da motorin litre fiyatı 22.0 1 TL benzinin litre fiyatı ise 19 TL olarak satılıyor. Bugün Ankara'da motorin litre fiyatı 22,1 TL olurken benzinin ortalama litre fiyatı ise 19.11 TL'den satılıyor. 28 Nisan İzmir'de motorinin litre fiyatı 22.1 TL benzinin litre fiyatı ise 19.11 TL'den satılıyor.