Araçta kilometre düşürme cezası ne kadardır?

TAKİP ET

Araç satımlarında en dikkat edilen km'nin ne kadar olduğudur. Bu nedenle km düşürme yapma işlemleri son günlerde artış gösterdi. Satacağı arabanın üzerinde oynama yaparak satışını kolaylaştıran kişiler ceza alıyor mu sorusu da sıklıkla sorulmaya başladı. Araçta km düşürme işlemi yapanlar hangi cezalara tabi tutuluyor? İşte kilometre düşürenler hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Satacağı arabada km hilesi yapanlara yaptırımlar uygulanmaya başladı. İkinci el araç satışlarında sıklıkla rastlanmaya başlanan kilometre dolandırıcılığına savcılıktan açıklama geldi. Dolandırıcılık olan belirlenen bu işlem üzerine hapis cezası verildi. İşte detaylar ..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, satın alınan arabalarda orjinal km oynama işlemi ile karşılaşıldığında şikayet edilmesini belirtti. Bunun üzerine araçta kilometre düşürmek 5 yıl hapisle cezalandırıldı. ikinci el araç alacaklara kilometre uyarısı geldi. Son günlerde artış gösteren bu işlem B.Ç. 24 Eylül 2020 tarihinde Ankara da yer alan bir noterden 59 bin TL değerinde 600 km olduğunu söylediği aracın satışını bir şirkete 220 bin TL olarak yaptı. Aracı satın alan kişiler araç muayenesi yaptırmasından sonra km düşürüldüğü öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlatarak işlemleri gerçekleştirdi. 

Dolandırıcılık suçundan iddianame

İşlenen suç, taraflar arasında uzlaşma yapılması halinde uzlaştırma bürosuna gönderildi. Fakat alıcı ve satıcı aralarında anlaşamadı bunun üzerine savcılık, dava açmak için yeterli şüphe olduğuna kanaat getirerek, Burak Ç. hakkında “dolandırıcılık” suçundan iddianame düzenledi.

İddianamede, “Burak Ç.’nin, sattığı aracın kilometresini düşürüp, müştekiye değerinden fazla fiyata satarak menfaat temin ettiği” belirtildi.

Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesince de kabul edilen iddianamede, sanık hakkında “dolandırıcılık” suçundan, 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası isteniyor.

kilometre düşürme cezası kilometre düşürme nasıl anlaşılır kilometre düşürme