Aralık 2021 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

Aralık ayına ilişkin enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak araştırılıyor. Enflasyon rakamlarının nasıl olacağı merak ediliyor. Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Bu haberimizde enflasyon rakamlarına ilişkin detayları sizler için derledik. İşte Aralık 2021 enflasyon beklentisi ile ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

Aralık ayının  enflasyon oranlarının  açıklanmasına  sayılı günler kaldı. Memur ve emekli aylığıı, Aralık ayında enflasyonun açıklanmasıyla netlik kazanacak. Peki, TÜİK'in belirlediği enflasyon ne zaman açıklanacak?

Aralık ayı enflasyon ne zaman açıklanacak?

TÜİK, Aralık ayı enflasyon oranını 3 Ocak 2021 Pazartesi günü açıklayacak. Veriler saat 10:00'da açıklandıktan sonra memur ve emekliler arasındaki enflasyon farkı kesinleşecek. Verileri doğrulamak için Aralık ayı sonunda TÜİK ile ölçüm yapılması bekleniyor. Anket dönemi %19,31, cari dönem ise %23,85'dir. Bir önceki anket döneminde 12 aylık TÜFE'nin %15,61 olması bekleniyor ve bu dönem %21,39. 24 ay sonra TÜFE'nin aynı anket döneminde sırasıyla %11,76 ve %14,41 olarak açıklanmıştı.

Enflasyon ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi ne kadar? Aralık 2021 enflasyon