Aralık 2021 kira artış oranı

TAKİP ET

Ev sahibi ve kiracıların merakla beklediği Aralık 2021 kira artış oranı belli oldu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte kira artış oranlarının ne kadar olduğu merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yeni enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan enflasyon oranlarıyla birlikte gözler Aralık 2021 kira artış oranına çevrildi. Alınan son bilgilere göre TÜİK Aralık 2021 kira artış oranının yüzde 17,71 olarak belirledi. Aralık 2021 kira artış oranı Kasım ayına göre yüzde 3,51 oranında artış göstermiş oldu. Aralık 2020 ile aradaki fark ise yüzde 21,31 olarak kayıtlara geçti. 
Kira Artış Oranı Hesaplama
AKP hükümetinin açıkladığı Yeni Ekonomi Paketi’ne göre kiralara yapılacak olan zamlar artık üretici fiyat endeksi (ÜFE) oranları yerine tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirlenecek. TÜİK’in açıklamış olduğu bu kira artış oranı ev sahibinin kiralara yapabileceği en yüksek zam anlamını taşıyor.
Kiracıların bu oranlarla birlikte iyice zor duruma düşeceği kesin gibi gözüküyor. Asgari ücrete yapılacak zammın bu konuda önemli bir etkisi olabilir. 

Aralık 2021 kira artış oranı TÜİK enflasyon oran