Aralık ayı evde bakım maaşı hesaplara yatıyor

TAKİP ET

Evde bakım maaşı olan vatandaşlara aile bakanlığından güzel haber geldi. Aralık ayı evde bakım maaşı hesaplara yatmaya başladı.

Reklam
Reklam

Aile bakanlığı son dakika duyurusu yaparak evde bakım maaşı olan vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre ağır engelli ve bakıma muhtaç olan vatandaşlar için ödenen evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara geçmeye başladı. Aralık ayı evde bakım maaşı sorgulamasına e-Devlet üzerinden yapabilir ve kendi ilinizde yatıp yatmadığını öğrenebilirsiniz.

Aile ve Sosyal hizmetler Bakanı Derya yanık evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili sosyal medya hesabından duyuru yaptı. Hakan yanık açıklamasında 2006 yılından bu yana ödenen evde bakım yardımının aralık ayı ödemelerinin hesaplara geçmeye başladığını bildirdi. Bakıma muhtaç ve ağır engelli olan vatandaşlara ödenen evde bakım maaşı 3340 TL olarak hesaplara yatıyor.

565.000 kişi faydalanıyor

Aile bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre aralık ayında evde bakım maaşı ödemelerinden 565.000 kişi faydalanıyor. Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşların ailelerine sağlanan ödemenin toplam tutarı 1.885.000.000 TL oluyor. 3340 TL olarak ödenen evde bakım maaşı yeni yılda artacak.

Hemen hesaptan alabilirsiniz

Aralık ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından ilan ediliyor. Bakanlık tarafından yayınlanan listeyi resmi internet sitesi üzerinden ya da e-Devletten kontrol edebilirsiniz. Evde bakım maaşı yatan iller listesi içinde bulunuyorsanız hemen hesaptan ödemenizi alabilirsiniz.