Aralık ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman?

TAKİP ET

2021 yılının son ayına gelinmesiyle gözler Aralık ayının faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası tarafından belirlenen faiz kararı için son toplantı ne zaman soruları sorulmaya başlandı. Para Politikası Kurulu Aralık ayında nasıl bir karar alacağı merak konusu olurken haberimizde detaylara yer verdik

Reklam
Reklam

Son günlerde piyasalarda yaşanan durumlar herkesi korkutmaya başladı. Bunun üzerine Aralık ayının faiz kararının ne olacağı araştırılmaya başlandı. PPK tarafından toplanılarak belirlenecek faiz kararı ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı ise haberimizde..

Merkez Bankası tarafından düzenlenen son toplantıda Aralık ayına karşı bir açıklama yapılmadı. PPK Toplantısının ardından %16 oranında olan politika faizini 100 baz puan düştüğü ve yüzdenin de %15 olduğu belirlendi. Türkiye de son günlerde en çok takip edilen konular arasında yerini alan ekonomide ki artışlar üzerine Merkez Bankası'nın lacağı kararlar merak konusu oldu. Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı için 16 Aralık Perşembe günü saat 14.00'da açıklama yapılacağı duyuruldu. 

Son toplantı da neler yaşandı?

Merkez Bankası ve PPK ile yapılan toplantıda faiz oranının %16'dan %15'e inmesine ilişkin karar verildi. Bunun üzerine Merkez Bankası faiz kararları hakkında şu konuşmayı yaptı; 

 Küresel iktisadi faaliyette yılın ilk yarısında yaşanan toparlanma ve aşılama oranlarındaki artışa rağmen salgında yeni varyantlar küresel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tutmaktadır. Küresel talepteki toparlanma, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve taşımacılık maliyetlerindeki artış uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının yükselmesine yol açmaktadır. 2022 yılının ilk 6 ayı sürecince etiler devam etmesi beklenmektedir. Bu nedenle Aralık ayında yapılacak toplantıda tekrardan değerlendirmeler yapılacaktır. 

merkez bankası Para politikası kurulu aralık ayı faiz kararı