Arda Turan'a dava açıldı! Hapis istemiyle açılan dava…

TAKİP ET

Ünlü futbolcu Arda Turan yetiştiği Bayrampaşa'daki aile evinde kaçak kat olması nedeniyle yargılanıyor. Yapılan incelemeler 2020 tarihinde binaya kaçak bir çatı katı bölümü eklendiğini ortaya çıkardı. Bunun ardından savcılık Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan için 'İmar Kirliliğine Neden Olmak' suçuyla hapis istemi davası oluşturdu.

Reklam
Reklam

Galatasaray’ın futbolcusu olarak tanınan Arda Turan’ın büyüdüğü Bayrampaşa’da bulunan aile evinde kaç kat çıkıldığı tespit edildi.
Takvim’in yaptığı habere göre Bayrampaşa Belediye Başkanlığı’nın personelleri Arda Turan ve ailesinin ikamet ettiği evde bazı incelemeler yaptı. 14 bin 25 parsel taşınmaz alan üzerinde yapılan incelemelerle birlikte binanın çeşitli yerlerinin sonradan kaçak biçimde yapıldığı ortaya çıktı. 24 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen Yapı Tatil tutanağında bodrumdan başlayarak zemin, 1, 2 ve 3. kattan oluşan binanın iskanlığı olduğu, fakat 2020 tarihinde kaçak olarak bağımsız bir çatı katı eklemesi olduğu ortaya çıktı.

Yerinde keşifte bulunulmasına karar verildi
Bayrampaşa Belediyesi Başkanlığı, ortaya çıkan bilgiler ışığında durumu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulundu, ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemeler sonucunda Bayrampaşa ilçesindeki futbolcu ve annesi Yüksel Turan’a kayıtlı binada kaçak yapılaşma olduğu açıklandı.
İnceleme sonucunda binanın çatı arası piyesinin ölçüsünün yeni bir tarihte değiştirildiği ve kaçak kat olarak dönüştüğü tespit edildi. Dava 5 yıla kadar hapis istemiyle açıldı. Anne Yüksel Turan, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı ve mahkemede söz konusu kaçak bölümün yerinde incelenip keşifte bulunması konusunda yargılamada bulundu.