Arff Memuru nedir? Arff Memuru ne kadar maaş alıyor?

TAKİP ET

İsmi nedeniyle oldukça merak edilen meslekler arasında yer alan arff memuru en hızlı ulaşım yöntemlerinden biri olan hava yolları ve birçok farklı meslek gruplarında öne çıkmaktadır. Arff memuru olmak isteyen vatandaşlar arff memurunun ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki Arff Memuru nedir? Arff Memuru ne kadar maaş alıyor? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

İsmi nedeniyle oldukça merak edilen meslekler arasında yer alan arff memuru, en hızlı ulaşım yöntemlerinden biri olan hava yolları ve birçok farklı meslek gruplarında öne çıkmaktadır. Arff memuru olmak isteyen vatandaşlar arff memurunun ne olduğunu araştırmaya başladı. Aircra Recue and Fire Fighbg şeklinde ifade edilen arff memuru, havalimanında görev yapan memurlar olarak nitelendirilir. KPSS ile başvurulan bir meslek dalı olan arff memurluğu havalimanlarında çıkabilecek olası yangınlara anında müdahale edilmesi ve uçakların yakıt ikmallerini gerçekleştiren görevliler olarak tanımlanır. Havalimanında meydana gelebilecek olası kazalara anında e yerinde müdahale edilmesi de arff memurlarının görevleri arasında yer alır. Ülkemizde birçok havaalanında bulunan arff memurları Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesinde yer almaktadır. 

Arff memuru ne iş yapar?
Arff memurları hem gökyüzünde hem de yeryüzünde bulunan uçaklarda özellikler yangın, doğal afet, farklı kazalar ve acil olaylara müdahale edebilen kişidir. Havaalanında yaşanabilecek tüm kaza ve olaylara karşı tüm tedbir alarak müdahale edebilen arff memurlarının işleri oldukça zordur ve sıkı bir eğitime tabi tutulurlar. Can ve mal kayıplarını en aza indirebilmek için çalışma yürüten arff memurları kaza, yangın ve birçok duruma karşı tetikte olmak zorundadır. 

Arff memuru olma şartları nelerdir?
Arff memuru olabilmek için şu şartlar aranmaktadır;

Üniversitelerin ilgili ön lisans bölümlerini (itfaiyecilik ve yangın güvenliği, acil yardım ve afet yönetimi, sivil savunma ve itfaiyecilik) başarıyla tamamlamak

18 yaşının üzerinde, reşit olmak.

T.C. vatandaşı olmak.

Kamusal haklardan men edilmemiş olmak.

Sağlık sorunları bulunmamak.

Özel şartlarda bulunan boy ve kilo şartını taşımak.

İlanda yer alan eğitim bilgilerine sahip olmak.Arff memuru pozisyonu için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bazı özel şartlar belirlemiştir. Bu özel şartlar şunlardır;

Başvuru yapacak olan kişilerin boyu en az 1,65 cm olmalıdır.

Kişinin boyundan en fazla 10 ya da 15 miktar kadar kilo farkının bulunması kabul edilebilirdir.

Renk körlüğü, sağırlık, astım, nefes darlığı, kekemelik, bronşit veya görme bozukluğunun yanı sıra epilepsi gibi durumların bulunmaması gerekmektedir. 

Kan tutması, heyecan, kapalı alan korkusu, karanlık korkusu, davranış bozukluğu, yükseklik korkusu, psikolojik duyarlılıklar gibi durumların kişilerde bulunmaması gerekmektedir. 

“c” ve “d” maddelerinde yer alan psikolojik ve bedensel hastalıklara sahip olan kişilerin arff memuru olarak görev yapabilmelerine engel teşkil etmediğini gösteren sağlık kurulu raporunu tam teşekküllü devlet ya da üniversite hastanelerinden almış olması gerekmektedir. 

Arff Memuru nedir Arff Memuru ne kadar maaş alıyor Arff memuru