Arife günü yapılacak ibadetler! Arife günü okunacak dualar! Arife günü dilek duası, zikirler

TAKİP ET

Bayramın habercisi olan Arife günü yapılacak ibadetler merakla araştırılıyor. Kurban Bayramı'na sadece bir gün kala Kurban Bayramı arifesinde yapılacak ibadetler, okunacak dualar yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Bu yıl 8 Temmuz 2022 Cuma gününe denk gelen Arife günü ile ilgili araştırmalar sürüyor. Arife gününde hangi ibadetlerin yapılacağı, hangi duaların edileceği araştırılan konuların başında geliyor.

Reklam
Reklam

Bayramın habercisi olan Arife günü yapılacak ibadetler merakla araştırılıyor. Kurban Bayramı’na sadece bir gün kala Kurban Bayramı arifesinde yapılacak ibadetler, okunacak dualar yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Bu yıl 8 Temmuz 2022 Cuma gününe denk gelen Arife günü ile ilgili araştırmalar sürüyor. Arife gününde hangi ibadetlerin yapılacağı, hangi duaların edileceği araştırılan konuların başında geliyor. Mübarek Kurban Bayramı’nı müjdeleyen Arife günü 8 Temmuz 2022 (bugün)idrak edilecek. Arife gününde yapılacak ibadetler ve okunacak dualar en çok araştırılan konuların başında geliyor. Peki, Arife günü hangi dualar okunur? Arife günü yapılacak ibadetler neler? Arife günü hangi dua ve zikirler okunur? İşte detaylar…

Arife Günü Yapılacak İbadetler

Bayramın habercisi olan Arife gününde yapılacak ibadetler ve okunacak dualar araştırılıyor. Kurban Bayramı’nın bir gün öncesi olan ve mübarek Kurban Bayramı’nı müjdeleyen Arife günü, Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugün yapılır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) Arife gününün faziletleri ile ilgili ‘Arefe gününden daha çok Allah’ın cehennem ateşinden insanları azat ettiği bir gün yoktur’ buyurmuştur. Yine ‘Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah’tan umulur’ dediği de ifade edilmiştir.Arife gününde sabah namazından itibaren bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit farz namazlarının peşinden selamdan hemen sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir. Arife günü oruç tutmak, bol bol tövbe etmek, namaz kılmak, sadaka vermek, kişinin gönlünden geçeni Allah’tan duayla istemesi, Arife gününe hürmet edilmesi bu mübarek günü bol bol ibadetle geçirmesi tavsiye edilir. 

Arife Günü Okunacak Dualar

Arife günü bin adet İhlas-ı Şerif okunması tavsiye edilir. 

İhlas Suresi: ‘’Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.”

Anlamı: ‘’De ki; O Allah bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiçbir şeye muhtaç değildir). (O)Doğurmadı ve doğurulmadı. O'na bir denk de olmadı.”

Arife günü kabir ziyaretleri yapılmalı, ölülerin ruhları için dua ve sureler okunmalıdır. 
Peygamber Efendimiz (s.a.v) Arife gecesinde şu duayı okuyana Cenab-ı Hak istediğini verecektir buyurmuştur.

Okunacak dua: ‘’Sübhânellezi fi's-semâvâti arşuhu. Sübhanellezi fi'n-nâri sultânühu. Sübhanellezi fi'l-kubûri kadâuhu. Sübhanellezi fi'l-hevâi rûhuhu. Sübhânellezi raa's-semâe bigayri amedin. Sübhânellezi vadaa'l-arda. Sübhânellezi lâ melcee illâ ileyhi.’’

Arife günü, Peygamber Efendimiz (s.a.v( ve ashabı için, islam alemi ve tüm insanlık için, ailemiz ve sevdiğklerimiz için, helal rızık için bol bol dua edilebilir. 

Arife günü çekilebilecek zkirler;

-    ‘’ Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül muk’adel mükarrebe ındeke yevmel kıyameh.’’

-    La ilahe illalahu  vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey’in kadir.’’

-    La ilahe illallah vahdehu la şerike lehu.’’