Arkadaşlarından gördü, Müslüman olmaya karar verdi

TAKİP ET

Arkadaşlarını görerek merak eden ve onlardan etkilenen Çadlı üniversite öğrencisi Dıngambaye Bıenvenu, Müslüman olmaya karar verdi. Bakın hem Müslüman olup hem de adını değiştiren o genç kim…

Reklam
Reklam

Karabük Üniversitesi’nde öğrenim gören Çadlı üniversite öğrencisi Dıngambaye Bıenvenu, arkadaşlarının ibadetlerini görerek çok etkilendi ve Müslüman olmaya karar verdi. Karabük İl Müftülüğü’nde gerçekleştirilen ihtida töreninde Dıngambaye Bıenvenu Müslüman oldu.

Arkadaşlarından etkilendi

Müftülüğün konu ile ilgili yaptığı açıklamada Karabük Üniversitesi Mekatronik Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Dıngambaye Bıenvenu, 4 yıl boyunca Müslüman arkadaşları olduğunu ve onların ibadetlerini görerek onlardan çok etkilendiğini, bu doğrultuda kendisinin de Müslüman olmaya karar verildiği aktarıldı.

İsmini değiştirdi

Karabük İl Müftülüğü tarafından düzenlenen İhtida töreninde Dıngambaye Bıenvenu, Karabük İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından İslam dininin temel esasları konusunda bilgilerini aktardı. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Dıngambaye Bıenvenu’ya ‘İsa’ ismi verildi.

Dini kitaplar hediye edildi

Yapılan ihtida töreni en son dua edilerek son buldu. Karabük İl Müftüsü Ercan Aksu İsa Bıenvenu’ya ihtida belgesini teslim ederek yanında mealli Kuran-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çıkarılmış olan çeşitli dini kitaplar hediye etti.