Artık astrologlar da vergi ödeyecek

TAKİP ET

Astrologlara Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan kötü haber geldi. Astroloji danışmanlığı hizmeti verenler de artık serbest meslek Kazancı hükümlerine göre vergi ödeyecek. Astrologların ödeyeceği verginin yüzde 20 olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Sosyal medya üzerinden astroloji haritaları, burç yorumları, gezegen retroları ve tutulmalar gibi konuş konularda danışmanlık veren astrologlara kötü haber geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı, astrologlardan da vergi alınması için harekete geçti. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Bu doğrultuda tereddütleri gidermek üzere başkanlığa başvuru yapan mükelleflerin sorularının yanıtlarını acaba bildirildi. Astroloji danışmanlığı adı altında faaliyet gösteren kişilerde artık serbest meslek Kazancı hükümlerine göre vergi ödemek zorunda kalacak.

Özel genelge yayımlandı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından astrologların vergiye tabi tutulması konusunda özel genelge yayımlandı. Genelgeye göre Astroloji danışmanlığı veren kişiler artık serbest meslek faaliyeti kapsamında kabul edilecek. Vergilendirme de serbest meslek kazancı üzerinden yapılacak. Astrologların ödemesi gereken verginin kazançları yüzde 20 olacak.