Artık en iyi kameralar Xiamoi'de olacak! Huawei ve Leica yollarını ayırdı!

TAKİP ET

Yıllardır Huawei ile ortaklığı süren Almanya merkezli kamera üreticisi Leica, Huawei ile ortaklığını bitirdi ve Xiaomi ile ortaklık anlaşmasını imzaladı. Temmuz ayı için de heyecanlandıran bir duyuruda bulundu.

Reklam
Reklam

Bugün akıllı telefon dünyası kritik bir haberle sarsıldı. Huawei, uzun yıllardır kamera bölümünde Leica ile çalışıyordu. Ancak Leica, Xiaomi ile uzun vadeli bir ortaklık anlaşması yaptıklarını duyurdu. Leica’nın Huawei’in en büyük rakibiyle ortaklık kurması’da aralarındaki ortaklığın durumunu sorgulattı.

Kısa sürede bu sorgulama son buldu; Huawei yetkilisinin açıklamasıyla durum aydınlandı. Android Authority’ye yapılan açıklamada Huawei ve Leica’nın ortaklığının bittiği açıklandı. Yetkilinin açıkladığı habere göre ortaklık uzun zaman önce, 31 Mart tarihinde sona ermiş.

Huawei, Leica ile en iyiler listesinde yer alıyordu

2016 yılında Mate 9 ve P9 serisi için Huawei ve Leica birlikte çalışmaya başlamışlardı. İki şirket de ortaklık kapsamında kamera gelişimine, daha yüksek kalitede görüntüye odaklanmıştı. Bu ortaklığın kurulması sayesinde ABD’nin Çin’e uyguladığı ticaret yasağına rağmen Huawei, en iyi akıllı telefon kameraları listesinde kendini göstermişti.



Telefon kameralarında en prestijli puanı sağlayan DxOMark’ın tüm zamanlar listesinde birçok Huawei modeline yer veriyor. Özellikle bu modeller başında geçen yıl çıkan Huawei P50 Pro bulunuyor. P50 Pro küresel sıralamada ikinci sırada, dördüncü sırada ise Mate 40 Pro+ ve yedinci sıradaysa Mate 40 Pro yer alıyor.

Kameralarda zirveye oynama sırası Xiamoi’de

Xiaomi, akıllı telefon kameraları noktasında en iyiler listesindeki Leica ile ortaklık kurarak büyük adımlar atmayı hedefliyor. Sektör içindeki birçok kişiye göre Xiaomi 12 Ultra’nın kamera kalitesi, bir akıllı telefonun DSLR kameraların performansına en fazla yaklaştığı model olabilecek.

Leica ile ortaklığının ilk etaptaki çalışmasını Xiaomi paylaştı. Temmuz ayında görüntüleme amiral gemisi olarak isimlendirdikleri telefonu göstereceklerini Xiaomi duyurdu.