Artık yere çöp atarken iki kez düşünün! Ceza yağacak

TAKİP ET

Çevre kirliliği ve iklim değişikliği alarm vermeye devam ederken Isparta Belediyesi muazzam bir uygulamaya imza atıyor. Isparta Belediyesi tarafından 'Yeşil Isparta Doğa Dostu Şehir' sloganıyla, Başlatılan proje kapsamında umuma açık alanları kirletenler parmak izinden tespit ediliyor ve haklarında adli işlem başlatılıyor.

Reklam
Reklam

Doğayı kirletenlere kötü haber geldi noktan Isparta Belediyesi, dünyaya örnek olacak bir çalışmaya imza atıyor. Isparta Belediyesi ve olay yeri inceleme ve asayiş şube müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışma kapsamında kentte düzenli olarak mesire alanları, mezarlıklar, dini mekanlar Park ve bahçeler kontrol ediliyor. Burada yere atılan Şişeler ve plastik bardaklardan parmak izi örneği alınıyor.

Adli işlem başlatılıyor

Yapılan parmak izli çalışması sonucunda parmak izi tespit edilen kişilere çevrenin kasten veya taksirle kirletilmesi ile ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme suçundan adli işlem başlatılıyor. Isparta Belediyesi ekipleri aynı zamanda proje kapsamında uygulamada analizleri alınan atıkları temizliyor.