Asgari Gelir İndirimi kaldırıldı mı? 2022 yılında AGİ ödenmeyecek mi?

TAKİP ET

AGİ'nin kalkıp kalkmadığı asgari ücretin açıklanmasının ardından birçok vatandaş tarafından merak edilmeye başlandı. Asgari ücretteki netleşmesinin ardından vatandaşlar Asgari Gelir İndiriminden yararlanıp yararlanmayacağını sorgulamaya başladı. Peki, Asgari Gelir İndirimi kaldırıldı mı? 2022 yılında AGİ ödenmeyecek mi? Detaylar haberimizde.

Reklam
Reklam

Asgari ücret, 2022 yılı için %50,5 oranında artırılırken, tüm çalışanların asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak. 2022 yılında uygulanmaya başlayacak olan asgari ücret, artık gelir ve damga vergisinden muaf tutulacak. Peki, vergi iadesi olarak uygulanan AGİ kalktı mı? 


Asgari Gelir İndirimi kaldırıldı mı?  

Asgari ücrette yaşanan değişikliklerin ardından kalkan vergilerden sonra AGİ'nin de kaldırılmış olabileceği düşüncesi vatandaşların aklında bir soru işareti oluşturdu. AGİ'nin kaldırılıp kaldırılmadığını merak eden vatandaşalar bu durumu sorgulamaya başladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, asgari ücretteki vergi kesintilerinin kaldırılmasından dolayı Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulamasının da kaldırıldığını ifade etti. Kısacası, artık asgari ücretli çalışan bir vatandaş, çocuk ve eş durumuna bağlı olmaksızın AGİ'den yararlanamayacak.  

2022 yılı için hiç ücret zammı yapılmasa da bekâr çalışanların 2022 yılındaki ücretlerinde 215 TL artış olacak. Ücretlerden gelir vergisi kesintisi yapılmayacağından Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulamasına da son verilecek. Yeni döneme geçildiğinde artık AGİ olmayacak. Asgari ücret üzerindeki vergi tümüyle kaldırılacağı için AGİ'ye de gerek duyulmayacak.  

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, "Tüm çalışanların yıllık brüt asgari ücretin 12 katına kadarki gelirinin vergiden muafiyeti önemli bir kazanım oldu" dedi.

asgari gelir indirmi agi asgari gelir indirimi kaldırıldı mı asgari gelir indirimi kalktı mı