Asgari ücret için son toplantı ne zaman? 2022 Asgari ücret için verilen teklifler

TAKİP ET

2022 yılına sayılı günler kala gözler asgari ücrete çevrildi. Bütün toplantılar sonrası artık son noktaya gelindi. Vatandaşın merak ettiği asgari ücret kararı ise farklılık göstermektedir. 2022 yılına ait asgari ücret teklifleri ise kafaları karıştırıyor. İşte asgari ücret hakkında detaylar

Reklam
Reklam

Yeni yılın yaklaşmasıyla birçok çalışan asgari ücretin ne kadar olacağını merak etmektedir. Asgari ücretin konuşulduğu 3.toplantıdan da kesin karar çıkmamasının ardından yeni toplantı günü belirlendi. Farklı teklifler gelmesi hainde asgari ücretin ne kadar olacağı kararlaştırılamadı. 

Asgari ücret için yapılan toplantılardan karar çıkmaması ardından son toplantı pazartesi günü yapılacağı belirlendi. İşverenler tepkiler üzerine tekliflerini 3500 TL'den 4000 TL'ye çıkardı. İşçi, işveren, hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı'nı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde pazartesi günü yapacak. TİSK ev sahipliğinde önceki gün yapılan toplantıda taraflar enflasyon konusunda uzlaşma sağlayamadı.

2022 yılının asgari ücretin TÜİK tarafından belirlenemeyeceğini söyleyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay herkesin kendine göre hesabı var bizimkiyle uyuşmuyor işçinin kırmızı çizgisi 4 bin liraya geliyor. Bunun altında teklif vermek uygun değil diyerek tepkileri üzerine çekti. 

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise asgari ücret konusunda işverenin de fedakarlık yapması gerektiğini ve verdikleri teklifin 3500 TL'yi geçtiğini belirtti. Yüzde 21'i verip çıkalım demiyoruz, oradan başlıyor. Geçen yıl yedi puan üzerine çıktık resmi enflasyonun" değerlendirmesini yaptı. Yapılan son komisyon toplantısında işçi ve işveren arasında asgari ücreti teşvik konusunda mutabakata varıldı diyen Akkol konu hakkında tekliflerin pazartesi son toplantıda sunulacağını da belirtti. 

asgari ücret asgari ücret teklifleri asgari ücret toplantısı