Asgari ücret ne kadar oldu 2022? 2022 Temmuz asgari ücret zammı ne kadar, açıklandı mı?

TAKİP ET

Asgari ücret zammıyla ilgili tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. Milyonların gözü Temmuz zammına çevrildi. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplanacak. Tüm gözler kritik toplantıya çevrildi. Herkes asgari ücrete gelecek ara zammı merak ederken gözler zam açıklamasında.

Reklam
Reklam

Asgari ücret zammıyla ilgili tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. Milyonların gözü Temmuz zammına çevrildi. Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplanacak. Tüm gözler kritik toplantıya çevrildi. Herkes asgari ücrete gelecek ara zammı merak ederken gözler zam açıklamasında. Milyonlarca asgari ücretli zam açıklamasını merak ediyor. Temmuz asgari ücret zammının ne zaman belli olacağı ve açıklamanın ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki, Asgari ücret kaç TL oldu? 2022 Temmuz asgari ücret zammı ne kadar? Temmuz asgari ücret zammı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte asgari ücret zammı ile ilgili tüm merak edilenler…

Asgari Ücret Zammı Açıklandı Mı 2022?

Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan toplantılar sonrasında asgari ücrete yüksek bir zam yapılmış ve maaşlarda yüzde 50’nin üzerinde artış olmuştu. Yapılan zammın ardından asgari ücret 2022 yılı için net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti. Fakat enflasyon rakamlarındaki büyük artışın alım gücünü düşürmesiyle asgari ücrete ara zam konusu gündeme geldi. 

İkinci Toplantı Bugün

Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında ilk toplantısını gerçekleşti. Asgari ücret zammı ile ilgili ikinci toplantı ise bugün saat 15.30’da başlayacak. Yeni asgari ücretin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak 2022?

Asgari ücret ara zammı için masadaki formüller şöyle;

Yüzde 20 artış olursa 5.104 TL

Yüzde 25 artış olursa 5.136 TL

Yüzde 30 artış olursa 5.529 TL

Yüzde 35 artış olursa 5.742 TL