Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı ne zaman gerçekleşecek?

TAKİP ET

Yeni yıla girecek olmamızla birlikte işçi ve işverenin gözü kulağı asgari ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına çevrildi. 4 toplantıdan oluşan Asgari Ücret Komisyonu'nun 3. toplantısının ne zaman gerçekleşeceği merak edildi. Peki Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısı ne zaman gerçekleşecek? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Yeni yıla girecek olmamızla birlikte işçi ve işverenin gözü kulağı asgari ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına çevrildi. 4 toplantıdan oluşan Asgari Ücret Komisyonu’nun 3. toplantısının ne zaman gerçekleşeceği merak edildi. Asgari Ücret Komisyonu’nun ilk toplantısı 1 Aralık’ta gerçekleşirken ikinci toplantı ise Türk-İş’in ev sahipliğinde 7 Aralık günü gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk toplantı sonrasında işçi tarafından 3 bin 750 ile 4 bin TL arasında, işveren tarafından ise 3 bin 500 ile 3 bin 750 TL arasında asgari ücret istediğini söyledi. Asgari Ücret Komisyonu’nun 3. Toplantısı ise 9 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Bugün gerçekleşen Asgari Ücret Komisyonu’nun 3. toplantısında ise TİSK asgari ücretin 3 bin 100 TL olmasını önerirken Türk-İş en az 3 bin 900 TL olmasını önerdi. 

2022 yılında asgari ücret kaç TL olacak?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk toplantı sonrasında işçi tarafından 3 bin 750 ile 4 bin TL arasında, işveren tarafından ise 3 bin 500 ile 3 bin 750 TL arasında asgari ücret istediğini söyledi. Asgari Ücret Komisyonu’nun 3. toplantısında ise TİSK asgari ücretin 3 bin 100 TL olmasını önerirken Türk-İş en az 3 bin 900 TL olmasını önerdi.  Asgari ücret henüz belli olmazken gerçekleşecek olan Asgari Ücret Komisyonu’nun dördüncü toplantısından sonra belli olacak. 
Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde asgari ücret ile ilgili soruya, Bakan ve heyetinin gerek işçi kesimi gerek işveren kesimi açısından yapılacak olan toplantılar sonrasında tekliflerin değerlendirileceğini söyledi. 

Asgari Ücret Asgari Ücret Komisyonu Asgari Ücret Komisyonu toplantısı