Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta 2022? Asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısında yaptığı asgari ücret zammı ile ilgili açıklamaların ardından gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrildi. Asgari Ücret zammı ile ilgili bugün kritik bir toplantı gerçekleştirilecek. Zammın ne kadar olacağı, nasıl bir yol izleneceği ve asgari ücret zammının ne zaman belli olacağı merak konusu. Alınan bilgilere göre asgari ücret zammı için TÜRK-İŞ yüzde 40 zam ile masaya oturacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine toplantısında yaptığı asgari ücret zammı ile ilgili açıklamaların ardından gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrildi. Asgari Ücret zammı ile ilgili bugün kritik bir toplantı gerçekleştirilecek. Zammın ne kadar olacağı, nasıl bir yol izleneceği ve asgari ücret zammının ne zaman belli olacağı merak konusu. Alınan bilgilere göre asgari ücret zammı için TÜRK-İŞ yüzde 40 zam ile masaya oturacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bugün Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi kesimini temsil eden TÜKR-İŞ ve işveren kesimini temsil eden TİSK’i ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine’nin ardından yaptığı asgari ücret açıklaması sonrasında gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bugün işçi ve işveren tarafıyla gerçekleştireceği toplantıya çevrildi. 

Asgari Ücret Toplantısı Saat Kaçta?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine’de yaptığı asgari ücret açıklamasının ardından Çlaışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bugün işçi ve işveren tarafını ağırlayacak. Bakanlık, işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ’i ve işveren kesimini temsil eden TİSK’i 29 Haziran 2022 Çarşamba (bugün) için toplantıya davet etmişti. Asgari ücret zammı ile ilgili toplantı bugün saat 14.00’te başlayacak.

Zam Beklentisi Yüzde 40

Asgari ücret zammının görüşüleceği toplantıya işçi kesimini temsilen katılan TÜRK-İŞ, 6 aylık enflasyon kaybının telafi edilmesi için masaya yüzde 40 zam talebiyle oturacak. Öte yandan kulislerdeki iddialara göre, hükümet ve işverenin aklındaki yeni asgari ücret tutarı 5 bin TL. Asgari ücret zammıyla ilgili bugün gerçekleştirilecek toplantı sonrasında alınan kararlar ve belirlenen ücretin netlik kazanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.