Asgari ücret vergi muafiyeti nedir, kimleri kapsayacak? AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan önemli asgari ücret açıklaması

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan önemli bir asgari ücret açıklaması geldi. 2022 asgari ücretinin belirlenmesiyle birlikte asgari ücret vergi muafiyeti konusu gündemde yer alan konulardan birisi oldu. Peki asgari ücret vergi muafiyeti nedir, kimleri kapsayacak? İşte konu hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz Perşembe günü saat 15.00’te yaptığı açıklamayla 2022 asgari ücretinin net olarak 4250 TL olduğunu açıklamıştı. Erdoğan aynı zamanda asgari ücretten gelir ve damga vergilerinin de kaldırıldığını duyurmuştu. Fakat AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın gündeme getirdiği asgari ücret vergi muafiyeti konusu insanların kafasını karıştı. Elitaş kafa karışıklığı yaratan durumları çözmek amacıyla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bazı açıklamalar yaptı. Peki asgari ücret vergi muafiyeti nedir, kimleri kapsayacak?
Asgari Ücret Vergi Muafiyeti Nedir, Kimleri Kapsayacak?

2022 asgari ücretinin 4250 TL olarak açıklanmasının ardından AKP hükümetinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme getirdiği asgari ücret vergi muafiyeti kafaları karıştırdı. Buna göre asgari ücret vergi muafiyeti yürürlüğe girerse brüt asgari ücrete kadar maaş alan kişiler vergilerden muaf tutulacak. Fakat diğer ücretliler bu vergilere takılmaya devam edecek. 
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında konu hakkında bazı açıklamalar yaptı. Asgari ücrete önemli bir zam yapıldığı ifade eden Elitaş asgari ücret vergi muafiyetinin 18,5 milyon asgari ücretli için geçerli olacağını belirtti. 
Söz konusu kanun teklifi için Meclis’te görüşmeler devam ediyor.

2022 asgari ücret asgari ücret vergi muafiyeti Mustafa Elitaş TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu