Asgari Ücret zam görüşmelerinde son viraj! Kararı Erdoğan açıklayacak..

TAKİP ET

Asgari ücret zamları ile ilgili son toplantı bugün gerçekleşiyor. Milyonlarca vatandaş ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak kararı duyuracak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına odaklandı.

Reklam
Reklam

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2022 yılına ait asgari ücret zamlarını belirlerken vergi indirimi ve prim desteğine yönelik çalışmalarını da tamamladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bugün gerçekleştireceği toplantı sonrası ise taraflar arasında bir uzlaşma sağlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamalarda vatandaşlara yüksek asgari ücret zammı sözü verirken, gündemde 2022 yılı maaşlarına yönelik zam artışı beklentileri de yüzde 40'ı geçti. Prim desteği ve vergi indirimi sonrası vatandaşlar net asgari ücretin 4 bin lirayı geçmesini bekliyor.



Bugün saat 11.00'da başlayan Asgari ücrette tespit komisyonu toplantısı sonrası milyonlarca insanın gözü Külliye'ye çevrildi. Toplantıda alınan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı belirtilirken toplantıya Erdoğan'ın da dahil olacağı ve görüşmelerin başladığı günden bu güne kadar asgari ücretin enflasyona ezdirilmemesi yönünde talimat veren Cumhurbaşkanının yapılacak görüşmede  yeni maaş hesaplamalarında anahtar rol oynayacağı aktarıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a asgari ücret toplantısıyla ilgili bir brifing vereceği ve gelinen son noktayı da yine Erdoğan'la paylaşması beklenirken, görüşme sonrasında alınan nihai kararın da kamuoyu ile Cumhurbaşkanının paylaşacağı söyleniyor.

 

asgari ücret asgari ücret kararı asgari ücret ne kadar olacak 2022 asgari ücreti