Asgari ücret zammı için konuşulan son rakam ortaya çıktı

TAKİP ET

Milyonların gözü kulağı 2023 asgari ücret zammında. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da asgari ücret zammı ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Erdoğan'ın açıklaması sonrasında tahminler de değişti.

Reklam
Reklam

Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hem de diğer hükümet yetkililerinden bu konuda önemli açıklamalar geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Artış asla enflasyonun altında olmayacak." İfadelerini kullanmıştı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da yeni açıklama geldi.

Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı ile ilgili hükümetten yapılan açıklamalar beklentileri arttırıyor. Önce Hazine ve maliye bakanı Nurettin nebati asgari ücret artışı ile ilgili yaptığı açıklamada Enflasyonun altında olmayacağını söylemişti. Hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da asgari ücrete en uygun rakama çıkarmak için çalışmaların sürdüğü açıklaması gelmişti. Peş peşe açıklamalar sonrasında yeni asgari ücret tahminleri de değişti.

Yeni tahminler ortaya çıktı

Hükümetten yapılan bu açıklamaların ardından uzmanlarında asgari ücrete ilişkin tahminleri bir kez daha değişti. Uzmanlar yeni asgari ücretin enflasyon rakamlarının altında kalmaması durumunda en az yüzde seksen artış göstereceğini düşünüyor. Yani bu durumda da yeni asgari ücret 10.000 lira sınırına dayanacak.