Asgari ücret zammı için masada çok formül var! En net rakam 6000 TL

TAKİP ET

Asgari ücretli çalışanlar artan hayat pahalılığı nedeniyle alım gücünün düştüğünü belirterek temmuz ayında maaşlarına ek zam talebinde bulunuyor. Milyonlarca asgari ücretlinin maaşına ek zam yapılması günlerdir en önemli gündem maddelerinden Biri haline dönüştü. Temmuzda asgari ücret zammı için masa da çok sayıda formül var. Öne çıkan rakam ise 6 bin TL. Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Reklam
Reklam

Ocak ayından bu yana peş peşe yapılan zamlar ve enflasyon rakamlarının artması ile birlikte Alım gücü Bir Hayli düştü. Vatandaşlar bu nedenle Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zammı bekliyor. Özellikle Asgari ücretli çalışanlar maaş zammı istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bu konuda geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarda asgari ücrete ek zam yapılması konusunda olumlu bir bakış açısı getirmiştir. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında vatandaşın ezdirilmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari ücrete ek zam sinyali vermişti.
 

SGK primini devlet ödeyebilir

Asgari ücrete zam konusu gündemde sıcaklığını korumaya devam ederken masada de çok sayıda formülü olduğu öğrenildi. Öncelikle yapılacak olan zamla birlikte Asgari ücretin 5000 TL ve üstüne çıkması konuşuluyor. Ancak işverenin de bu durumda mağdur olmaması için devlet farklı formüller üstünde çalışıyor. Buna göre SGK primini devlet karşılayabilir. Yani 750 liralık SGK primini devletin ödemesi halinde bu tutarı asgari ücretlinin maaşına zam olarak yansıyabilir.

6000 TL olması isteniyor

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar ise artık aldıkları maaş ile geçinmenin mümkün olmadığını belirtiyor. Yüzde 10 20 oranında bir ara zammın kendilerine yetmeyeceğini söyleyen çalışanlar, 4 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon rakamları doğrultusunda maaşlarına zam yapılmasını isteniyor. 4 Temmuz'da açıklanacak 6 aylık enflasyon verilerini yüzde 40'ın üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Ancak hükümetin asgari ücrete ara Zam konusunda yüzde 10 20 Aralığında bir düşündüğü konuşuluyor. Kesin rakamlar ise Temmuz ayında ortaya çıkacak.