Asgari Ücret zammında gelişmeler: Asgari ücret Temmuz zammı gelecek mi? Asgari ücrete ara zam olacak mı?

TAKİP ET

Asgari ücrete zam olacak mı? sorusu her gün vatandaşın merak ettiği, işçi ve işveren birçok kişinin beklediği bir haber oldu. Asgari ücret 4.253 TL olarak belirlenmişti. 9 Haziran Perşembe günü asgari zamma dair yapılan açıklamada Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki bilgi verdi. Asgari ücret zammı olacak mı? 2022 Temmuz asgari ücret zammı yapılacak mı? İşte detaylar…

Reklam
Reklam

Asgari ücrete ve beraberinde emekliler ile memurlara ara zam yapılıp yapılmayacağı konusu şu an merak konusu. MYK Toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair açıklamalar yapmış ve bu konuya da değinmişti. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’da asgari ücret konusunda yeni açıklamalarda bulunmuştu. Peki, asgari ücret zammı Temmuzda gerçekleşecek mi?

Asgari ücrete zam yapılacak mı?

Vatandaş büyük bir merakla asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağına dair bekleyişte. Bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şu an zammın gündemlerinde olmadığını söylemişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik ise şu ifadelere yer vermişti:

“Asgari ücret, dar gelirli vatandaşımızın ekonomik anlamda korunması gündemimizdedir.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde yeni adımlarla hayat pahalılığının vatandaşa yarattığı yükü azaltmayı hedeflediklerini söylerken, “Bir de bu gelişmelerin uluslararası serencamı var” ifadesini kullanmıştı.
Erdoğan, ek göstergenin bütün memurlar için 600 puan yükseltildiğini söylemişti ve faizi artırmayacaklarını belirterek asgari ücrete dairse yılbaşını işaret etti.

Temmuzda asgari ücret zammı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yılbaşında, bütün çalışanların durumlarını ekonomik anlamda uygun şekilde gözden geçirip herkesin hakkını almasını sağlayacağız. Binaların yalıtım çalışmaları için daire başına 50 bin TL’ye kadar, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz ile kredi imkanı getiriyoruz. Temmuzdaki enflasyon farkı artışları ile ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Diğer yandan fiyat artışları duracak ve her kesimin gelir kaybını telafi edecek planımızı uygulamayı sürdürüyoruz.”